UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-02-25 19:35

Juniorok végjátéka

A férfi junior-röplabdabajnokságban már eldőlt, hogy melyik hat csapat szerepel az országos döntőben. A nők küzdelemsorozatában eddig egyedül a békéscsabaiak biztos résztvevői a hatos finálénak.

UP-info Az idei junior-röplabdabajnokság versenykiírása szerint a férfiak és a nők küzdelemsorozatában az alapszakasz első négy helyezettje automatikusan résztvevője a hatos döntőnek. A maradék két helyért a férfibajnokságban az ötödik, a hatodik és a hetedik, a női bajnokságban pedig az ötödik, hatodik, hetedik és nyolcadik helyezettek mérkőznek meg a középdöntőben. A férfibajnokságban már véget ért az alapszakasz, s ott sorrendben a HÉP-Kecskeméti RC, a Dunaferr SE, a Fino Kaposvár SE és az Openhouse Szolnoki RKSI végzett az első négy helyen, míg a hármas tornán a Pénzügyőr SE és a Vegyész RC Kazincbarcika harcolta ki a részvételi jogot. Az alapszakaszban az ötödik helyen végzett pécsiek lemaradtak erről, s így meg kell elégedniük a bajnokság hetedik helyével. Az alsóház tornáját a DEAC nyerte meg a Sümeg és a MAFC előtt.

A döntőbe jutott csapatok: Kecskeméti RC, Dunaferr SE, FINO Kaposvár SE, Szolnoki Főiskola RKSI, Pénzügyőr SE, Vegyész RC Kazincbarcika A további helyezettek: 7. PTE-PEAC, 8. DEAC, 9. Sümegi RE, 10. MAFC-BME

A női bajnokságban ugyan zajlik még az alapszakasz, de a tizenöt győzelemnél tartó békéscsabai lányok már hátradőlhetnek, hiszen nem szorulhatnak a negyedeik helynél hátrébb, s azzal biztos finalisták. A Nyíregyházát és a Vasast sem sok választja el ettől, hiszen mindössze egy győzelem hiányzik számukra a hatos döntőhöz.
röpp
röpp
A maradék egy helyért azonban nagy harc folyik, erről így vélekedett Szabados István utánpótlás szakágvezető: „Elég érdekesen alakulhat a Kaposvár és az UTE párharca a negyedik helyért. A tabellán ugyan jelenleg előrébb van az UTE, de talán az ő helyzetük a nehezebb, ugyanis nekik a Nyíregyháza, a Kaposvár, a Vasas és a TF ellen kell még játszaniuk. A Kaposvár helyzete valamivel könnyebbnek tűnik, de hiba már nekik sem nagyon fér bele. Különös fontossággal bír majd a pénteki Kaposvár–UTE meccs, ami akár döntőt is érhet a fővárosiaknak.” Az alapszakasz negyedik helyén végző csapat biztosan döntős, míg az ötödik helyezett gárda rendezi azt a négycsapatos középdöntőt, amely a hatos finálé maradék két helyéről hivatott dönteni. Az MTK Budapest és a Penta Gödöllői RC már-már biztosan a torna résztvevője, a negyedik középdöntős helyre pedig a Jászberényi RK lányai pályáznak a legjnagyobb eséllyel.