UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-02-26 08:59

Nóra a négyben

Hajas Nóra egyéniben a négybe várja magát a plovdivi kadet vívó Európa-bajnokságon. A tizenhat éves tőröző a siker érdekében még a vívóstílusán is változtatott.

Pusztai Viola Már csak hármat kell aludni, és Plovdivban elkezdődik a kadet- és junior vívó Európa-bajnokság a fiatalabbak versenyével. Ebben lesz érdekelt a tőrözők között Hajas Nóra is, aki mint mondja, jó szezont tudhat maga mögött, s ezt a kontinensviadalon éremmel koronázná meg.
Hajas Nóra és edzője, Szirmai Benedek ünnepli a győzelmet Poznanban
Hajas Nóra és edzője, Szirmai Benedek ünnepli a győzelmet Poznanban
– Úgy gondolom, az első négybe kerülés reális lenne az Európa-bajnokságon – latolgatja esélyeit a Törekvés SE 16 éves tőrözője. – A kadet európai körversenysorozat két állomásán is nyertem, először októberben, Budapesten. Nagyon erős volt a mezőny, az élvonalba tartozó oroszok és az amerikaiak is eljöttek. A második diadalt januárban, Poznań-ban arattam, ami azért volt nehéz, mert éppen beteg voltam, és a verseny végén már nagyon szenvedtem, de mégis sikerült nyernem, és ennek nagyon örültem. Nóra vívására eddig a védekező taktika volt jellemző, ettől a szezontól azonban a siker érdekében igyekszik többet támadni a páston, illetve a kettőt a megfelelő módon kombinálni. Elmondta, amikor edzőjével, Szirmai Benedekkel elkezdtek a stílusa megváltoztatásán dolgozni, azt nehezen fogadta el, de "mostanra már egészen belejött". Immár harmadszor szerepel a korosztályos kontinensviadalon, ezért annyira már nem izgul, mint amikor két éve először, még serdülőként mérette meg magát a világversenyen. – Az első Eb-m rá is ment erre, de most csak várakozás van bennem, és úgy gondolom, felszabadultan tudok majd vívni. A szezonnak természetesen úgy vágtam neki, hogy a junior-világversenyeken való indulást is megcéloztam, de ennek a lehetősége hamar elszállt, így csak a kadetre koncentráltam. Plovdivban a kadetek versenyének második napján lép pástra egyéniben, a legnagyobb ellenfelei az olaszok, az oroszok és a németek közül kerülhetnek ki. Csapatban Pöltz Annával, Tomka Ivettel és Hanzl Lilla Zsófiával az ötödik nap lesz érdekelt. – Úgy gondolom, csapatban is bejuthatunk a négy közé, ha mindenki topon van. Oda kell figyelni és akkor bármi lehet. A február 28-án kezdődő kadet- és junior Európa-bajnokság esélylatolgatását, illetve az indulók névsorát ITT olvashatja. A program ITT érhető el.