UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-02-26 15:45

Nyolcan maradtak

A héten kialakult a negyeddöntő mezőnye az UEFA Ifjúsági Ligában, és már a sorsolást is elkészítették. A döntőben akár összejöhet a mini El Clássico is, a Barcelona és a Real Madrid ugyanis másik ágra került.

Lakner Gábor A héten már a nyolcaddöntőket rendezték meg az UEFA Ifjúsági Ligában, a párharcok egy mérkőzést követően dőltek el. A legnagyobb meglepetést a Salzburg tükörsima győzelme jelentette a Paris Saint-Germain ellen, a hazai pályán játszó osztrákok 5-0-ra ütötték ki a párizsiakat. Négyet lőtt a Barcelona és a Real Madrid is, de amíg a katalánok odahaza 4-1-re múlták felül a Borussia Dortmundot, addig a királyiak alaposan megszenvedtek a Monaco vendégeként, és csak 4-3-ra győztek. Az Ajax meggyőző fölénnyel, 3-0-ra lépte le a Dinamo Kijevet, és ugyanolyan különbséggel győzött a Porto is a román Viitorul ellen.
UEFA Salzburg
UEFA Salzburg
A CSZKA Moszkva csak a 89. percben lőtt tizenegyesgóllal győzte le 2-1-re a Rosenborgot, és a spanyol házi rangadó, az Atlético Madrid–Sevilla mérkőzés is csak a hajrában dőlt el. A vendégek kétszer is egyenlítettek, de a fővárosiak a 86. percben megszerezték a győztes gólt, a vége 3-2 lett a madridiak javára. A PSV Eindhoven és a Benfica 1-1-es döntetlent játszott, a sorozatban pedig nincs hosszabbítás, így jöhettek a tizenegyesek. Az első öt kör után 4-4 volt az állás, a hirtelen halálban aztán rögtön a hollandok első rúgója rontott, így a Benfica jutott a nyolc közé. A mezőnyben egyetlen korábbi győztes maradt, mégpedig a Barcelona, amely 2014-ben a Benficát múlta felül a sorozat fináléjában. A Benfica egyébként folytatta remek szériáját, a portugálok mind a négy eddigi kiírásban eljutottak a nyolc közé. A Salzburg és a CSZKA Moszkva az első osztrák, illetve orosz csapat, amely negyeddöntőt játszhat. További érdekesség, hogy a Salzburg és az Ajax maradt állva egyedül azok közül a csapatok közül, akik a bajnoki ágon kezdték meg a küzdelmet. Itt próbálkozott a Puskás Akadémia is, de a görög PAOK búcsúztatta. Időközben elkészítették a negyeddöntő párosítását is, a Real Madrid az Ajaxot, a CSZKA Moszkva a Benficát, a Barcelona a Portót, míg a Salzburg az Atlético Madridot fogadja március 7-8-án. A továbbjutásról ismét csak egy mérkőzés dönt. Az elődöntőben az első két és az utolsó két párosítás győztese találkozik, így leghamarabb a döntőben futhat össze a Barcelona és a Real Madrid. Persze az esetleges mini El Csássicóhoz a riválisoknak is lesz egy-két szavuk.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA A nyolcaddöntő eredményei CSZKA Moszkva–Rosenborg 2-1 Monaco–Real Madrid 3-4 Barcelona–Borussia Dortmund 4-1 Porto–Viitorul 3-0 Atlético Madrid–Sevilla 3-2 Salzburg–Paris Saint-Germain 5-0 Ajax–Dinamo Kijev 3-0 PSV Eindhoven–Benfica 1-1, tizenegyesekkel 4-5 A negyeddöntő párosítása Real Madrid–Ajax CSZKA Moszkva–Benfica Barcelona–Porto Salzburg–Atlético Madrid Az elődöntő párosítása Real Madrid/Ajax–CSZKA Moszkva/Benfica Barcelona/Porto–Salzburg/Atlético Madrid