UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2017-03-03 16:17

Nyolcszázan a Tatamin

Rekordlétszámú nevezés érkezett a 24. Tatami-kupa nemzetközi korosztályos és felnőtt karateversenyre, amelyen a magyar utánpótláskorú sportolók a világbajnoki részvételért is küzdenek. Büchler Zsolt utánpótlás-kapitány szerint szombaton sok minden eldőlhet a vb-kvalifikációról.

L. G. Szombaton ismét karatésokkal népesül be a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok, aznap rendezik meg ugyanis a 24. Tatami-kupát. A legkisebbektől a felnőttekig a teljes magyar élmezőny küzdőtérre lép a nemzetközi viadalon.
tatamikupaosz
tatamikupaosz
Tíz országból több mint 800 nevezés érkezett, Algéria, Spanyolország, Bosznia és Hercegovina, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna versenyzői is megjelennek a viadalon. A nagy érdeklődés miatt a szervezők jóval az eredeti nevezési határidő előtt bejelentették, hogy több versenyzőt már nem tudnak fogadni. A magyar karatékáknak különösen nagy téttel bír a megméretés, a felnőttek a májusi Európa-bajnokságra szerezhetnek kvalifikációs pontokat, míg az utánpótláskorúak az októberi korosztályos világbajnokság részvételéért küzdenek. „A fiataloknak ez lesz a második világbajnoki kvalifikációs versenyük a januári horvát Grand Prix után. Itt akár már el is dőlhet néhány hely sorsa, többen pedig magabiztos előnyt építhetnek fel a hátralévő versenyekre – mondja Büchler Zsolt utánpótlás-kapitány. – A rekordlétszámú nevezés miatt egészen biztosan színvonalas és izgalmas csatákat láthatunk. Ezúttal az U21-es korosztályban nem rendeznek versenyt, így a kvalifikációba a korosztály felnőttek között elért eredményeit számoljuk bele. A magyarázat egyszerű: nem szeretnénk széthajtani a versenyzőket a kettős terheléssel, márpedig az U21-esek mindig indulnak a felnőttek között is.” A csarnokban lefektetett hat tatamin szombaton kilenc órakor kezdődnek a küzdelmek, amelyeket a karatesport.hu-honlapon élőben is közvetítenek. A szakkommentátor maga Büchler Zsolt lesz, így valóban szakértő tolmácsolásában lehet követni az eseményeket. A tatamikupa.hu honlapon a sorsolástól kezdve a pontos időbeosztásig minden információ megtalálható a versenyről.