UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-03-07 13:55

Adriai kiruccanás

Egy híján húsz magyar versenyző vesz részt szerdától vasárnapig az asztaliteniszezők olasz nemzetközi utánpótlás-bajnokságán. A fiúk remekül hangoltak, a felnőtt bajnokságon többen is kitűnően szerepeltek, a 15 éves Both Olivér például a nyolcaddöntőig jutott.

Lakner Gábor Szerdától vasárnapig az Adriai-tenger partján fekvő Lignanóban rendezik meg az asztaliteniszezők olasz nemzetközi utánpótlás-bajnokságát. Vitsek Iván serdülőkapitány vezetésével összesen tíz magyar versenyző vesz részt a megméretésen, közülük hárman mindkét korosztályban indulnak. Az ifjúságiak között Molnár István Patrik, Juhász Patrik, Nagy Norbert, Molnár Dávid, Both Levente, András Csaba, Both Olivér és Terék Norbert, míg a serdülők között az utóbbi három versenyző, valamint a hozzájuk csatlakozó Ócsai Máté és Huzsvár Erik lép asztalhoz.
András Csaba és Both Olivér (képünkön) nyolc között van a fiú serdülőcsapatok versenyében Forrás: ITTF
András Csaba és Both Olivér (képünkön) nyolc között van a fiú serdülőcsapatok versenyében Forrás: ITTF
A fiatalok jó formában várják a versenyt, hiszen közülük többen is remekeltek az elmúlt hétvégén megrendezett felnőtt országos bajnokságon. A legnagyobb szenzációt a mindössze 15 éves Both Olivér okozta, aki nyolcaddöntőt játszott. „Jó látni, hogy a serdülő- és ifjúsági korú versenyzők már ilyen fiatalon képesek helytállni, vagy éppen nyerni a legjobbakkal szemben. Ez egyrészt dicséretes, másrészt kifejezetten biztató az olasz nemzetközi utánpótlás-bajnokság előtt – mondja Vitsek Iván.  – Ez hagyományosan erős verseny, az ázsiaiak is részt vesznek rajta, a közelség miatt pedig a legjobb francia és német fiatalok is előszeretettel jönnek Lignanóba. Hasonló sikerekre számítok, mint legutóbb a francia versenyen, de az sem lenne baj, ha ezúttal a serdülők között is sikerülne dobogóra állni. András Csaba például az ifjúságiak között már nyert érmet, a saját korosztályában még négyben sem volt, remélem, most megtörik a jég. A párosban is adósak vagyunk még a jó eredménnyel, itt is előrelépést várok.” A BVSC-Zugló felnőtt ob-n remekelő asztaliteniszezője , a 15 éves Both Olivér érthető módon feldobottan készülődött az olaszországi indulásra. „Nem számítottam erre az eredményre, magamat is megleptem a nyolcaddöntővel. Viszonylag jó sorsolást kaptam, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Timafalvi Gergőt addig még egyszer sem tudtam legyőzni, és Krebs Zoltán sem volt könnyű ellenfél – mondja Olivér, aki Timafalvi ellen 3-2-re Krebs ellen 3-0-ra győzött a csoportban. – A főtáblán Do Phuong Nam ellen játszottam, aminek egyikünk sem örült, hiszen klubtársak vagyunk, vele rendkívül nagy csatát vívtam, szoros meccsen nyertem négy-kettőre. Szudi Ádám ellen pedig élmény volt játszani, de a későbbi győztessel szemben nem volt esélyem. Ezek után nyugodtabban állok asztalhoz az olasz versenyen, sokkal nagyobb az önbizalmam. A francia nemzetközin egyáltalán nem ment a játék, bízom benne, hogy most sokkal jobban szerepelek. Nagyon szeretnék már legyőzni egy ázsiai ellenfelet, remélem, lesz rá lehetőségem.” A lányok között kilenc magyar versenyzőnek szurkolhatunk, a serdülők között Dari Helga, Ménkő Veronika és Phan Viola, az ifjúságiak között pedig Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie, Harasztovich Fanni, Nagypál Márta, Füle Kata és Göndör Fanni méreti meg magát.