UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2017-03-07 20:17

Áll a bál a parton

Nagyjából ezer gyerek úszásoktatása vált kérdésessé egy érdekes vita miatt. Az egyik, éppen felújítás alatt álló úszóközpontban állítólag nem maradt elérhető tanmedence a Darnyi Tamás Úszóiskolának, amely a Duna Arénában szembe került Hosszú Katinka klubjával.

UP-info Alig egy napja, hogy Hosszú Katinka a kedvelt információs csatornáján, a Facebook-on bejelentette, hogy a Dagályban, azaz a Duna Arénában elindul az általa alapított klub, az Iron Aquatics úszóoktatása.
hosszu_katinka_fb
hosszu_katinka_fb
„Az Iron Aquatics versenyszakosztályának elindításakor sajnos azzal szembesültünk, hogy a gyerekek nagy része már fiatal korban rosszul berögzült technikával úszik, ami csak nagyon nehezen hozható helyre. Erre kínál megoldást a Learn to Swim-program, ami minden korosztály számára lehetőséget biztosít a sportág mozgásformájának elsajátítására és úszás örömének, szeretetének megismerésére” – szúrt oda finoman a hazai úszóoktatóknak a bajnoknő. Kedden már arról cikkezett az Index, hogy a korábban a fővárosi belső kerületekben az úszásoktatásban élen járó Darnyi Tamás Úszóiskolában nagyjából ezer gyermek úszásoktatása került átmenetei veszélybe, ugyanis a Duna Arénában nincsen időpont a tanmedencéhez. A Darnyi-úszósuli az index információi szerint több budai, valamint XIII. kerületi tanintézményt értesített arról, hogy törölni kell az óvodások, kisiskolások úszásóráit. A probléma az, hogy a nyári vizes-világbajnokságra való készülés jegyében, felújítás miatt a Komjádi-uszoda és a Hajós Alfréd Sportuszoda tanmedencéje sem üzemel. A közelben csupán a Duna Arénában van tanmedence, ám a hírek szerint ott minden időpontot az Iron Aquatics foglal le. A Darnyi-úszóiskola honlapján korábban azt írták, hogy a Duna Arénában folytatódik az úszásoktatás, most viszont azt közölték, hogy ideiglenesen semelyik nap, semelyik órában nincsen ott „vízhezszoktató úszásoktatás”, és az érintettek megértését kérik. A 24. hu megszólaltatta Tóth Fannit, az Iron Aquatics kommunikációs vezetőjét. „Nem Hosszú Katinkáék miatt kellett lemondani a tanfolyamokat. Darnyi Tamás hónapok óta tudta, hogy idővel az átépítés miatt be fogják zárni átmenetileg az általa használt budapesti sportuszodák zömét, így a Sportuszodát is. Az eredeti tervek szerint az Iron Aquaticssel együtt tavaly szeptemberben indult volna el a Learn to Swim program is, de kifejezetten azért nem kezdtük el a tanfolyamok szervezését, mert akkor még nem rendelkeztünk az oktatáshoz megfelelő vízfelülettel. A piacon verseny alakult ki, amelyben ahogyan Darnyi Tamás, úgy mi is egyike vagyunk a szereplőknek. Nem a mi felelősségünk, kiváltképp nem Hosszú Katinka felelőssége a kialakult helyzet.”