UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-03-12 20:13

Esélyeshez méltóan

Jó erőben vannak a magyar serdülő asztaliteniszezők, hiszen András Csaba és Both Olivér szinte szünet nélkül játszotta végig a napot az olasz nemzetközi utánpótlás-bajnokságon. Előbbi egyesben legyőzhetetlennek bizonyult, a két fiú párosban bronzérmes lett.

Pusztai Viola Nem egyszerű esélyesként indulni a versenyeken, de a legnagyobbak egyik ismérve, hogy elbírják az azzal járó terhet. András Csabának már megvan az ehhez szükséges rutinja is, hiszen újonc kora óta járja a serdülőviadalokat, miközben serdülőként rendre feljátszik az ifjúságiak közé is. Az olasz nemzetközi asztalitenisz-utánpótlásbajnokságon saját korosztályában, egyesben és Both Olivérrel párosban is első kiemeltként lépett asztalhoz, s ha talán némi pihenője is akadt volna egy-egy mérkőzés között, akkor két aranyéremmel jön haza Lignanóból.
András Csabát egyesben senki sem tudta legyőzni... Forrás: ITTF
András Csabát egyesben senki sem tudta legyőzni... Forrás: ITTF
Persze az egy arany és egy bronz sem rossz eredmény. Sőt... Egyesben a nyolc közé jutásért nagyot kellett küzdeni a francia Guillaume Alcayde-dal, aki 2-1-re is vezetett a meccsen, de a magyar fordított, miután negyedik szettben 11-8-ra, az ötödikben 11-9-re nyert. A negyeddöntő sem volt sétagalopp, az ötödik kiemelt belga Olav Kosolosky nem adta olcsón a bőrét, de végül András örülhetett: 3-2-re nyert. A cseh Tomáš Martinko elleni elődöntő rendkívül szoros játszmákat hozott, de csak hármat: a BVSC-Zugló asztaliteniszezője 12-10-re, 13-11-re és 14-12-re hozta. A döntőben jól kezdett a portugál Tiago Li ellen, a második szett azonban ellenfeléé lett, a harmadikban pedig nagyon meg kellett küzdenie a 12-10-ért. A negyedikben vetélytársa már 5-0-ra vezetett, amikor beütötte az első poénját, onnan azonban beindult a szekér, a portugál 6-5-nél időt is kért, de hiába. András fordított, s bár az első meccslabdát még hárította Li, a másodikat már nem tudta, így 11-9 után magyar játékos kiabálhatott örömében a tornagyőzelmet érő 3-1-es diadal miatt.
...míg párosban Both Olivérrel bronzérmes lett Forrás: ITTF
...míg párosban Both Olivérrel bronzérmes lett Forrás: ITTF
Párosban az elődöntőig az András, Both kettős csupán egy szettet vesztett, ott azonban nem bírt a későbbi győztes olasz Matteo Gualdi, John Oyebode duóval, amely viszonylag simán nyert ellenük 3-0-ra. Így a fiúknak a harmadik hely jutott. Közben a negyeddöntőig egyesben Both is versenyben volt, s miután az egyes és a páros mérkőzések félóránként követték egymást, arról is tanúbizonyságot tettek, hogy jó az állóképességük. Ami a többieket illeti: egyesben Huzsvár Erik, Ócsai Máté és Dari Helga a tizenhat, Terék Norbert, Phan Viola és Menkő Veronika a 32 között búcsúzott. Párosban Teréknek a spanyol Miguel Núñezzel illetve a Menkő, Phan kettősnek a negyeddöntőben, Dari Helgának az olasz Teresa D’ercoléval a 32-ben, míg a Huzsvár, Ócsai duónak a 64-ben ért véget a viadal. A magyar küldöttség egy arany- és két bronzéremmel zárt Lignanóban. A részletes eredmények ITT elérhetők.