UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2017-03-12 11:43

Köszönet és dicséret

A négy arany- és az öt bronzéremmel még az egy évvel ezelőtti győri Európa-bajnoki kollekciót is felülmúlták a junior sportlövők a maribori 10 m-es korosztályos kontinensviadalon. Győrik Csaba felnőttkapitány dicséri a fiatalok teljesítményét,  és megköszöni az edzők munkáját.

reb „Azért az nagyon extrán sikerült, a hazai pályán minden összejött, nem tudom, hogy képesek lehetünk-e felülmúlni azt a szereplést” – mondta Joó Éva, a sportlövők utánpótlás-koordinátora, amikor a maribori korosztályos kontinensviadallal kapcsolatos reményeiről kérdeztük.
major_veronika_maribor04
major_veronika_maribor04
Azóta már tudjuk, visszafogottnak bizonyult az egykori kiváló versenyző, hiszen a magyar fiatalok felülmúlták az egy évvel ezelőtti, győri szereplést: az akkori három arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet számlált gyűjtemény ezúttal négy arany- és öt bronzéremmé bővült. A Szlovéniában rendezett esemény minden napjára van miért örömmel visszagondolni: az első maga volt a csoda, amikor Major Veronika két egyéni számban, pisztolyban és a futócéllövők 20+20 lövéses műfajában is diadalmaskodott. A puskás fiúk, Péni István, Vas Péter és Kovács Csaba hármasa junior-világcsúccsal állhatott fel a dobogó legfelső fokára, s Péni István a puskások között egyéni bronzéremmel gazdagította páratlan éremkollekcióját. S persze a két futócéllövőcsapat harmadik helyéről se feledkezzünk meg. A juniorok második napja ugyan nem hozott érmet, de Gáspár Lalita nagyszerűen lőtt a kvalifikációban, és az ötödik helye is megsüvegelendő. A szombati záráson pedig a 40 lövéses vegyes számot rendezték meg a futócéllövőknek, azaz inkább Major Veronikának, aki jobb eredménnyel diadalmaskodott, mint a felnőttek hasonló számában az első! S a fiú- és leány futócéllövőcsapat ismét a dobogó legalsó fokára léphetett fel. „A fiatalok kivétel nélkül kitettek magukért – értékel Győrik Csaba felnőttkapitány. – Előfordult persze, hogy az igyekvésük nem teljesen köszönt vissza az eredményekben, de nincsen ezzel semmi baj, az elvégzett munka és a mentalitás mindenképpen dicséretet érdemel. Külön gratulálok Major Veronika edzőjének, Keczeli Zoltánnak, és nemcsak őt, hanem minden kollégát hadd méltassak, hiszen alaposan felkészítették a tanítványokat, nélkülük nem sikerült volna ennyi érmet szerezni.” Korábbi cikkeinket itt olvashatja: előzetes, 1. nap, 2. nap, 3. nap