UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-03-14 21:50

Előny a Vasasnál

Hosszabbításba torkollott az U20-as jégkorong-bajnokság döntőjének harmadik meccse, amelyet a Vasas 4-3-ra nyert meg a MAC ellen.

P. V. Míg az U20-as jégkorong-bajnokság első meccsén a MAC Budapest nyert 4-1-re a Jégpalotában, addig a másodikon a Vasas 7-1-re múlta felül ellenfelét a Kisstadionban. A mérkőzés után a MAC vezetőedzője, Fodor Szabolcs a klub közösségi oldalán elmondta, időben jött a józanító pofon, a srácoknak be kell látniuk, hogy a döntőben már minden másodpercre száz százalékosan kell figyelniük és minden egyes centiméterért meg kell küzdeniük.
A Vasas hosszabbításban gyűrte le a MAC-ot a döntő harmadik meccsén Forrás: vasassc.hu
A Vasas hosszabbításban gyűrte le a MAC-ot a döntő harmadik meccsén Forrás: vasassc.hu
A kiütéses vereség után a MAC-osok gyorsan összeszedték magukat, ezt bizonyítandó a harmadik mérkőzésen a 13. percben vezetéshez jutottak. Akár sorsfordító is lehetett volna, hogy a 33. percben emberhátrányban növelték az előnyüket, csakhogy az angyalföldiek a második harmad hajrájában ugyancsak egy emberrel kevesebben találtak be, s az első góljukat másfél percen belül követte a második is. Sőt, a mérkőzés utolsó tíz percére fordulva a hazaiak átvették a vezetést, csakhogy a vendégek gyorsan egyenlítettek, s a rendes játékidő 3-3-mal zárult. A döntőben a hosszabbítás már újabb harmadnyi időt jelent, ennek azonban éppen csak letelt volna a fele, amikor a csapatkapitány, Czakó Barna megszerezte a 4-3-as győzelmet a Vasasnak. Székely-Mádai László együttese így 2-1-re vezet a négy nyert meccsig tartó párharcban, a felek legközelebb pénteken találkoznak egymással. A bronzcsatában a Fehérvár visszavette az előnyt a Debrecennel szemben, miután a harmadik mérkőzésen hazai jégen 7-3-ra nyert.

U20-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ Március 8., szerda, első mérkőzés: Vasas–MAC Budapest 1-4 Március 11., szombat, második mérkőzés:  MAC Budapest–Vasas 1-7 Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Vasas–MAC Budapest 4-3 hosszabbítás után Március 17., péntek, negyedik mérkőzés: 19:00 MAC Budapest–Vasas Március 22., szerda, ötödik mérkőzés: Vasas–MAC Budapest BRONZPÁRBAJ Március 8., szerda, első mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 4-1 Március 11., szombat, második mérkőzés:  Debrecen–Fehérvár AV19 4-2 Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 7-3 Március 18., szombat, negyedik mérkőzés: 12:15 Debrecen–Fehérvár AV19 Március 22., szerda, ötödik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen