UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2017-03-15 12:21

Kezdés, befejezés

Nem sikerült a kiugró szereplés Borovoj Alexandernak a Tajpejben zajló junior műkorcsolya-világbajnokságon. A magyar fiú 45 induló közül a 41. lett, azaz nem jutott a legjobb 24 közé, így nem futhat kűrt.

reb Nehéz feladatra készült Borovoj Alexander, magyar idő szerint szerdán hajnalban: noha a hazai felnőtt- és korosztályos bajnokról beszélünk, a világranglistán elfoglalt helye miatt rendkívül korán, a 45 fős mezőnyben a negyedikként kellett bemutatnia a rövidprogramját.
borovojek
borovojek
„Nagyon hosszú út után érkeztünk meg vasárnap este, mondani se kell, hulla fáradtak voltunk. Az első éjszaka még egész jól aludtunk, de később megküzdöttünk az időeltolódással. Az emberek nagyon kedvesek, a csarnok és a jég pedig ideális” – beszélt a körülményekről honlapunknak Borovoj, mielőtt a rövidprogramra tértünk. A Szása becenéven ismert 17 éves sportoló éppen az idei felnőtt Európa-bajnokságon futotta a legjobb rövidprogramját, 53,02 pontot kapott. A teljesítményével több mint tíz egységgel javította meg korábbi legjobbját (nem mellesleg a 27. lett), most azonban nem sikerült hasonló rekorddöntést véghezvinnie: a bírók 45,41 ponttal jutalmazták az előadást, így a népes mezőnyben a 41. helyen zárt, és nem került a legjobb 24 korcsolyázó közé, aki előadhatja a kűrt. Érdekesség, hogy a 2004-es Európa-bajnok Sebestyén Júlia tanítványa (akit ezúttal azonban a korábbi egyéniző, hatszoros magyar bajnok, junior-világbajnoki negyedik helyezett Vidrai Szabolcs kísért el) jobban szerepelt a felnőttek között, mint a juniorkorosztályban. „A rövidprogram nem úgy sikerült, ahogyan terveztem – értékelt a fiatal. – Elestem a flipben, ráadásul kombináció következett volna. A juniorversenyeken nem megengedett, hogy a következő ugrásra rátegyem a korábbi elmaradt ugrást, így az kiesett. Úgy érkeztem a vébére, hogy nem másokra figyelek, csak magamra koncentrálok, igyekszem a legjobbamat futni, és meglátom, az mire elég. Sajnálom, hogy nem sikerült hibátlan rövidprogramot előadni.” A viadal első felvonását egyébként egyéni csúccsal az orosz Dmitrij Alijev nyerte meg (83,48) a dél-koreai Jun Hwan Cha (82,34) és a szintén orosz Alekszandr Petrov (81,29) előtt. A folytatásban magyar idő szerint csütörtök hajnalban a jégtáncosok, majd pénteken hajnalban a junior lányok szerepelnek. Előbbi kategóriában a Jakucs Hanna, Illés Dániel kettős, a lányoknál pedig Medgyesi Fruzsina és Jakab Dária érdekelt. Az eredményeket itt találja meg.