UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-03-16 22:23

A címvédés felé

Az U18-as jégkorong-bajnokság döntőjének második meccsét is megnyerte az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, miközben a MAC Budapest búcsúzott az osztrák juniorligától.

P. V. Egyetlen mérkőzésre került a címvédéstől az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia az U18-as jégkorong-bajnokságban. A döntő első meccsén 6-0-ra győzte le a MAC Budapestet, amely a második összecsapáson sem tudott nyerni vetélytársa ellen.
A fehérváriak egy lépésre kerültek a bajnoki cím megvédésétől Forrás: Fehérvár AV19
A fehérváriak egy lépésre kerültek a bajnoki cím megvédésétől Forrás: Fehérvár AV19
A fehérváriak már a harmadik percben megszerezték a vezetést a Kisstadionban rendezett mérkőzésen, a következő percben pedig másodszor is betaláltak. A második harmad elején még tovább növelték előnyüket, de a házigazdák erőre kaptak, két gólt is szereztek, így az utolsó harmadra szorossá tették a meccset. Csakhogy újabb találatra már nem futotta tőlük, miközben a hajrában a vendégek ismét eredményesek voltak, beállítva a 4-2-es végeredményt. A döntő harmadik mérkőzését vasárnap rendezik, ha azon is nyer az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, akkor bajnoki címet ünnepelhet hazai jégen. Az UTE és a Csíkszereda is megkezdte a bronzcsatát, az első összecsapást a lilák 2-1-re nyerték meg. A két csapat pénteken ismét összecsap egymással.

U18-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ Március 9., csütörtök, első mérkőzés: Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest 6-0 Március 16., csütörtök, második mérkőzés: MAC Budapest– Ifj. Ocskay Gábor JA 2-4 Március 19., vasárnap, harmadik mérkőzés: Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest

Nem volt jó napja a MAC-nak, hiszen U20-as csapatuk búcsúzott az osztrák juniorligától. Az elődöntő első mérkőzésén a Vienna Capitals 3-0-ra nyert, s a Kisstadionban játszott mérkőzésen is az osztrákok szereztek vezetést, de a házigazdák nemcsak egyenlítettek, hanem a második harmadban fordítottak is. Az utolsó játékrész előtt azonban már a bécsiek javára állt 3-2 az eredményjelzőn. A MAC azonban még a rendes játékidőben egalizált, így jött a hosszabbítás. A 65. percben a Vienna volt eredményes, így 4-3-ra nyert, összesítésben pedig 2-0-val jutott be az EBYSL döntőjébe. A vendéggyőzelemből Szabad Kevin egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét. A másik elődöntő is hosszabbításba torkollott, amelyben a Jesenice szerezte az 5-4-es diadalt és a döntőbe jutást jelentő gólt.