UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-03-16 13:44

Magasan a háló fölött

A 14 éves András Csaba sorra hozza a nagyszerű eredményeket az asztaliteniszezők nemzetközi utánpótlás-bajnokságairól. Azt követően, hogy Franciaországban az ifjúságiak között egyesben bronzérmet nyert, Olaszországban a legjobbnak bizonyult a serdülők között.

Lakner Gábor Amint arról beszámoltunk, három éremmel tért haza az egy híján húszfős magyar küldöttség az asztaliteniszezők olasz nemzetközi utánpótlás-bajnokságáról. Az elsőt a Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie, Harasztovich Fanni, Füle Kata alkotta leány ifjúsági csapat nyerte, amely a harmadik helyen végzett. Ugyancsak bronzérem került András Csaba és Both Olivér nyakába a serdülő párosok viadala után, a pontot az i-re pedig András Csaba tette fel, aki magyar asztaliteniszezőtől régen látott bravúrral megnyerte a serdülő egyesek versenyét.
Andras_Csaba
Andras_Csaba
„Ez a második legjobb eredményem, a legnagyobb sikeremnek továbbra is a francia nemzetközi utánpótlás-bajnokságon az ifjúságiak között nyert bronzérmemet tartom. Akkor mégiscsak tizennyolc évesek között állhattam dobogóra, ráadásul négy ázsiai versenyzőt is legyőztem. Persze ennek az aranynak is nagyon örülök, főként amiatt, hogy nem igazán ment jól a játék, de éppen a döntőre találtam magamra” – mondja a BVSC-Zugló Lignanóból két éremmel hazatérő versenyzője. András Csaba sorrendben francia, belga és cseh ellenfelet győzött le a döntőbe jutásért, majd a fináléban a portugál Tiago Li ellen négyszettes csatában nyert. Mindegyik mérkőzése szoros volt, de a magyar versenyző a kiélezett helyzetekben is nyugodt maradt. „Igazából egyik mérkőzésem sem volt könnyű, mivel én voltam az első kiemelt, ellenem mindenki teher nélkül és könnyű kézzel játszott. Minden fejben dől el, márpedig nekem ez az erősségem, a higgadtságomnak köszönhetően nyertem meg a szoros csatákat. Hallgattam az edzőmre, betartottam a taktikai utasításokat, és hátrányban sem estem pánikba.” András Csaba Both Olivérrel és Terék Norberttel együtt az ifjúságiak és a serdülők között is rendre asztalhoz lép a nemzetközi versenyeken, a kettős terhelés pedig komoly állóképességet követel meg. „Nem könnyű feladat hat-hét napon át fittnek maradni, bizony elég megterhelőek ezek a versenyek. Az elején az ifjúságiak között még jó erőben érzem magamat, de a saját korosztályom küzdelmeire már érzek némi fáradtságot. Fizikailag még mindenképpen fejlődnöm kell, komoly kondiedzésekre van szükség, hogy bírjam a tempót.” Győznie azért így is sikerült, abba pedig bele sem merünk gondolni: mi lesz, ha még azt a bizonyos tempót is felveszi? András Csaba jó formáját szeretné átmenteni a hétvégi U21-es országos bajnokságra is, a következő külföldi megméretésen – amely vélhetően a rendkívül kemény, ázsiai indulókkal teletűzdelt lengyel nemzetközi utánpótlás-bajnokság lesz – pedig újabb dobogó a cél. Immár újra az ifjúságiak között.