UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-03-16 22:07

Szekszárdi meglepetés

Többnyire az esélyesek győzelmét hozta a leány junior kosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjének első napja. A legnagyobb meglepetést a szekszárdiak okozták, akik legyőzték a pécsieket, így eséllyel pályáznak az elődöntőre.

L. G. A fővárosi Gabányi László Sportcsarnokban megkezdődött a leány junior kosárlabda-bajnokság nyolcas döntője, amelynek első napján hat mérkőzést játszottak. A B csoport tagjai dupláztak, az A jelű négyes tagjai egyszer léptek pályára, de pénteken fordul a kocka. Fordítsuk meg a sorrendet, és kezdjük a délelőtt és a késő délután is parkettára került B csoporttal a napi beszámolót! A nyitómérkőzésen a PEAC-Rátgéber Akadémia magabiztosan, mind a négy negyedet megnyerve, 75-34-ra múlta felül a Százhalombattát. A házigazda BEAC-Csata az átaludt és 12 ponttal elveszített első negyed után belelendült, és a második félidőben valós tudásának megfelelően játszva 84-68-ra nyert a Szekszárd ellen.
Pécs-Szekszárd leány junior
Pécs-Szekszárd leány junior
A szekszárdiak aztán a délutáni szomszédvári rangadón megmutatták, hogy nem csak fellángolást volt a vendéglátók elleni első negyed. A pécsiek ellen tíz percet követően döntetlenre állt a mérkőzés, aztán a második és harmadik szakaszt meg is nyerte Szabó Némi együttese. Az Imreh Ajtony vezette pécsiek a záró negyedben hiába hajráztak, négy pont megmaradt a szekszárdi előnyből. A végeredmény 78-74 lett a Szekszárd javára, borult tehát a papírforma. Az esti meccsen a BEAC-Csata a száz pontos álomhatárt is ostromolta a Százhalombatta ellen, Tursics Krisztián csapata azt végül nem érte el, de a 96-42-es győzelem után nem volt okuk panaszra. Két forduló után a BEAC-Csata lépéselőnybe került, de nem dőlhet hátra, hiszen az életükért küzdő pécsiek akár ki is üthetik őket pénteken a négy közül. A szekszárdiak a battaiak ellen játszanak, és ha nyernek, reménykedhetnek a még nagyobb meglepetésben, jelesül az elődöntőben. Az A csoportban még minden kérdés nyitott, de a nyitófordulóban győztes két csapat jelezte, hogy komolyan gondolja a négy közé jutást. Az évadban veretlen Vasas Akadémia Eördögh Edit legnagyobb örömére jó játékkal 90-51-re nyert a Kecskemét ellen, míg a Soproni Darazsak Akadémia 83-57-re nyert a DVTK ellen. Nem lenne meglepő, ha a Vasas és a Sopron lépne tovább az elődöntőbe, de azért van még hátra két forduló. Folytatás pénteken 9 órától a Gabányiban.