UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-03-17 23:17

Ellenállhatatlan esélyesek

Vasas–Szekszárd és BEAC-Csata–Sopron-elődöntőt rendeznek a leány kosárlabdázók Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban zajló juniorbajnoki nyolcas döntőjén.

UP-info Miután a B csoport résztvevői négy mérkőzést játszottak le csütörtökön, nagyjából tisztázódtak a erőviszonyok. A Szekszárd legyőzte a Kosárlabda Akadémia Pécset, és már sejthető volt, hogy a mecsekaljaiaknak bravúrra lenne szükségük ahhoz, hogy a négyes elődöntőt érő első-második helyén végezzenek. Nos, a Pécs igencsak távol állt a sikertől a csoportelső és favorit BEAC-Csata Újbuda ellen, hiszen 86-57-es vereséget szenvedett a kvartett utolsó összecsapásán.
kosar
kosar
Imreh Ajtony, a pécsiek mestere nem véletlenül nyilatkozta a mérkőzést követően, hogy a meccs apró örömét jelentette az, hogy az első félidőben hasonlítottak ahhoz támadásban, amit szeretne látni. Annál több kérdés maradt az A csoportban, amelynek szereplői az egymeccses csütörtöki versenynapot követően kétszer is pályára léptek Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban. A legszorosabb mérkőzést a Kecskemét vívta az Aluinvent DVTK-val, a Kecskemét végül 79-62-re győzött. A legnagyobb különbségű találkozót az esélyes Vasas Akadémia a regnáló bajnok Soproni Darazsak Akadémiával vívta, és a fővárosiak rendkívül egyoldalú mérkőzésen, 106-47-re nyertek. A csütörtök-pénteki zsúfolt program után szombaton már csak négy mérkőzést rendeznek a Gabányiban. Az elődöntőben BEAC-Csata Újbuda–Soproni Darazsak Akadémia-, továbbá Vasas Akadémia-Szekszárd-összecsapást, az 5-8. helyért PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs–Aluinvent DVTK- és Kecskemét–Százhalombatta-mérkőzést rendeznek. Az eredményeket és a szombati programot itt találja. A pénteki összefoglalónkat itt olvashatja el.