UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-03-17 22:38

Sima rajt Szkopjéban

A várakozásoknak megfelelően könnyed sikerrel kezdett a magyar leány-kézilabdaválogatott a szkopjei U19-es Európa-bajnoki selejtezőn. Szombaton az ugyancsak győztes Feröer-szigetek vár a magyarokra.

reb Vajon milyenek az erőviszonyok abban a négyesben, amelyben a Feröer-szigetek Moldova kiütéses, 33-15-ös legyőzésével kezdi az U19-es Európa-bajnoki selejtezőt? Semmiképpen sem olyanok, hogy a magyar lányokat féltenünk kelljen: sikerrel veszik-e a Szkopjéban zajló kvalifikációt.
marton_greta_cseh
marton_greta_cseh
Hajdu János együttese csütörtökön busszal utazott Szkopjéba, ahol a házigazda ellen kezdte meg a szereplést. Az egyik kisebb városi csarnokba tervezett tornán Hornyák Bernadették az első félidőben szolid, négygólos előnyre tettek szert, majd a másodikban érvényesítették a papírformát: a FTC-ből az MTK Budapestbe kölcsönzött Márton Gréta és Háfra Noémi vezetésével 33-18-ra győztek. A balszélső Márton kilenc, az irányító-átlövő Háfra nyolc gólig jutott. A társaság szombaton öt órától a Feröer-szigetek ellen lép pályára, vasárnap pedig ugyancsak öt órától Moldova ellen zárja a kvalifikációt. A négyes első két helyezettje jut el a nyári celjei Európa-bajnokságra.

NŐI U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, SZKOPJE Magyarország–Macedónia 33-18 (11-7) Szkopje, játékvezetők: Jovics, Arnautovics (bosnyákok) Magyarország: Bínó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi 4, Fodor 1, Giricz, Háfra 8, Hornyák 6, Klujber 3, Márton 9, Pásztor 1, Román, Sallai, Szabó, Tóvizi 1. Szövetségi edző: Hajdu János Macedónia: Iljaz, Kiceszka (kapusok), Bozinovszka 1, Filiposzka, Gajikj 2, Gicsevszka 7, Gligorjadisz, Gramatova, Ivanova 3, Kamcseszka, Micevszka, Nikolikj 1, Nikolovszka, Stefanovszka 2, Velkova, Vladeva 2. Szövetségi edző: Borce Markovszki Kiállítások: 10, ill. 4 perc Hétméteresek: 5/3, ill. 4/2