UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2017-03-17 16:50

Tinik, húszon kívül

Egyik magyar versenyzőnek sem sikerült továbbjutnia a leányok rövid programjában a műkorcsolya és jégtánc tajpeji junior-világbajnokságán. Jakab Dária és Medgyesi Fruzsina is többször rontott, utóbbinak a hibák nélkül vélhetően lett volna esélye a legjobb húszban végeznie, azzal kivívnia a jogot arra, hogy bemutathassa kűrjét.

Majer Dániel Hajnalban a leányok rövid programjával folytatódott a műkorcsolya és jégtánc tajpeji junior-világbajnoksága. Tóth Ivett tavaly elért nyolcadik helyének köszönhetően két magyar versenyzőnek is szoríthattunk, a 16 éves Jakab Dária és a 17 éves Medgyesi Fruzsina egyaránt első junior-világbajnokságán lépett jégre.
Medgyesi Fruzsina sem jutott a legjobb húsz közé Forrás: ISU
Medgyesi Fruzsina sem jutott a legjobb húsz közé Forrás: ISU
A lányok, mondhatni, keretbe foglalták a 45 fős óriásmezőnyt, Dária kilencedikként, Fruzsina harminchatodikként mutatta be rövid programját, amely egyiküknek sem sikerült valami fényesen. A fiatalabbik magyar az ugrások között a kombinációval kezdett, azaz kezdett volna, a tripla Salchowra azonban már nem tudta rátenni a második ugrást, a tripla Rittbergerben pedig elesett. A dupla Axel sikerült, s a forgásait és lépéssorát is hármas és négyes nehézségi szinten teljesítette, az ugrásokkal azonban így is rengeteg pontot vesztett, és végül a 41. helyen zárt. Az utolsó előtti csoport negyedik futójaként bemutatkozó Fruzsina már jobban kezdett, tripla Rittbergerjét szépen megugrotta, de a két forgást és a lépéssort követő kombináció neki sem sikerült. Már az első ugrásnak választott Salchowot leszimplázta, és ugyan még rá tudta tenni a dupla Toe-loopot, a pontvesztés így is jelentős volt. Pláne, hogy a rögtön ezután következő dupla Axelból elesett. A program végén látszott is rajta a csalódottság, akárcsak edzőjén, Tóth Zoltánon és a pontozásos szakág igazgatóján, Engi Klárán. Fruzsina fejcsóválva jött le a jégről, a 32. helyre elegendő pontok kihirdetése után pedig még a mikrofonba is behallatszott, amint azt mondta: „Pedig könnyen meglehetett volna...” Ezt ugyan már sosem fogjuk megtudni, az mindenesetre tény, hogy a szeptemberi csehországi junior Grand Prix-versenyen elért egyéni legjobbjával – amelytől most több mint kilenc ponttal elmaradt – az éppen továbbjutást érő huszadik helyen állna. Szombaton magyar idő szerint hajnali fél öttől a jégtáncosok kűrjével folytatódik a junior-világbajnokság programja, amely során az egyetlen versenyben maradt magyar résztvevőnek, az első csoport harmadik párjaként jégre lépő Jakucs Hanna, Illés Dániel kettősnek szoríthatunk. Az eredményeket ITT találja. Medgyesi Fruzsina rövid programja: