UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2017-03-18 15:07

Az utolsó felvonás

Befejezték a szereplést a magyar versenyzők a műkorcsolya és jégtánc tajpeji junior-világbajnokságán, miután a Jakucs Hanna, Illés Dániel kettős a huszadik helyen zárt a jégtáncosok mezőnyében.

Majer DánielElső, egyben utolsó junior-világbajnokságán a 20. helyen zárt a Jakucs Hann, Illés Dániel jégtánckettős Tajpejben. A magyar duó elmaradt az ősszel felállított egyéni legjobbjától, így egy helyet rontott a kűrben, de így sem lehet elégedetlen.
Hanna és Dani a huszadik helyen végzett Forrás: delmagyar.hu
Hanna és Dani a huszadik helyen végzett Forrás: delmagyar.hu
Az egyénizők közül Borovoj Alekszander, Jakab Dária és Medgyesi Fruzsina sem került a legjobb húszba, tehát egyikük sem mutathatta be a kűrjét. Hannának és Daninak azonban összejött, így pályafutásuk során első alkalommal futhattak kűrt világversenyen. Már azzal, hogy a rövid programot követően továbbjutottak, elérték, amiért mentek, ezért gyakorlatilag jutalomjátékként is felfoghatták a továbbiakat. Azért természetesen odatették magukat a kűrben is, hogy megvédjék a rövid programot követően elfoglalt 19. helyüket, vagy akár javítsanak is, de az nem jött össze. Szemmel látható hibát egyedül a szinkrontwizzle-ben, annak is a második részében követtek el. Először Dani, majd Hanna is megbillent a kötelező elemnek számító figurában, nem is kaptak rá, csak egyes nehézségi szintet (négy a maximum), a pontozóbírók pedig még ráadásul jócskán le is húzták a kivitelezést. A produkciójára 56.02 pontot kapott a kettős, amely hét ponttal kevesebb az egyéni legjobbjánál. Amennyiben pedig hozni tudják, akár a 18. helyen is zárhattak volna. A mezőny élén a tavalyi junior-világbajnokság második és harmadik helyezettje között zajlott kiélezett küzdelem, amelyet végül a rövid program után még a második helyen álló testvérpár, Rachel és Michael Parsons nyert meg. Az amerikai kettős öt, maximális erősségű kötelező elemet bemutatva kevesebb mint öttized ponttal előzte meg az orosz Alla Loboda, Pavel Drozd duót, és hódította el az aranyat utolsó juniorversenyén. A magyar jégtáncosok kűrje a junior-világbajnokságon: