UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-03-18 09:10

Egál négy meccs után

Hosszabbításos győzelemmel egyenlített a MAC Budapest a Vasas ellen az U20-as jégkorongbajnoki döntő négy nyert meccsig tartó párharcában. Az Ifj. Ocskay Gábor JA sima győzelmet aratott a Csíkszereda ellen az U16-os bajnokság elődöntőjében.

P. V. Biztosan nem dől el szerdán, hogy melyik csapat nyeri idén az U20-as jégkorong- bajnokságot, pedig a döntő negyedik meccse nem indult jól a MAC Budapestnek. A találkozó előtt összesítésben 2-1-re vezető Vasasnak 19 másodpercre volt szüksége, hogy betaláljon ellenfele kapujába, de növelni aztán nem tudta az előnyét. Sőt, a 14. percben egyenlített a hazai csapat, igaz, nemsokára ismét a vendégeknél volt az előny.
Négy mérkőzés után egyenlő az állás az U20-as bajniokság döntőjében Forrás: vasassc.hu
Négy mérkőzés után egyenlő az állás az U20-as bajniokság döntőjében Forrás: vasassc.hu
Az első harmad tehát 2-1-gyel zárult, és az eredmény egészen az 32. percig nem változott, akkor a MAC Szigeti Ákos második góljával ismét egalizált. A játékrész végén azonban az eredményjelző 3-2- t mutatott a Vasas javára. Az angyalföldiek a hajráig tartották az eredményt, de az 55. percben a figyelmetlenségüket kihasználva Tóth Gergely egyenlített. A rendes játékidőben már nem változott az eredmény, jött a hosszabbítás, s a 76. percben dőlt el a meccs: Tóth kontratámadás után duplázott, ezzel a MAC 4-3-ra nyert és 2-2- re alakította a párharc állását. Székely-Mádai László, a Vasas vezetőedzője a következőket mondta a klub honlapjának: „Jól kezdtük a mérkőzést, és a meccs nagy részében taktikusan hokiztunk. A harmadik harmadban aztán nagy teret adtunk az ellenfélnek, abszolút helyzetbe hoztuk a MAC-ot, hiszen játszhatták a saját játékukat. Nem tudtuk megállítani őket, amit jelez is, hogy egyenlítettek. Talán fejben nem tudtunk jól reagálni a dolgokra, mert aztán a hosszabbításban volt erőnk előre menni, és az eltelt időt tekintve is nekünk állt a zászló, jobbak voltunk, de a hoki már csak ilyen, nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, az ellenfél pedig igen. Nem szabad, hogy ez bármiben is visszavessen bennünket. Nyilván ma nincs okunk örülni, de a párharc folytatódik, legközelebb odahaza, a Jégpalotában nyerni kell.” A bronzcsata negyedik mérkőzését szombaton játssza a Fehérvár és a Debrecen. Az ifjúsági bajnokságban pénteken rendezték a harmadik helyért folyó párharc második felvonását, de lesz harmadik is, miután a Csíkszereda 8-2-es diadallal egyenlített összesítésben az UTE ellen.

U20-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ Március 8., első mérkőzés: Vasas–MAC Budapest 1-4 Március 11., szombat, második mérkőzés:  MAC Budapest–Vasas 1-7 Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Vasas–MAC Budapest 4-3 hosszabbítás után Március 17., péntek, negyedik mérkőzés: MAC Budapest–Vasas 4-3 hosszabbítás után Március 22., szerda, ötödik mérkőzés: Vasas–MAC Budapest Március 25., szombat, hatodik mérkőzés: MAC Budapest−Vasas BRONZPÁRBAJ Március 8., szerda, első mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 4-1 Március 11., szombat, második mérkőzés:  Debrecen–Fehérvár AV19 4-2 Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 7-3 Március 18., szombat, negyedik mérkőzés: 12:15 Debrecen–Fehérvár AV19 Március 22., szerda, ötödik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen

A MAC Budapest már egy hete biztosította helyét az U16-os bajnokság döntőjében, s a hétvégén ellenfelet is kap, a kérdés már csak az, hogy melyik napon. Ha az elődöntő második meccsén az Ifj. Ocskay Gábor JA nyer, akkor már szombaton, hiszen a fehérváriak az első összecsapáson 4-0-ra múlták felül a Csíkszeredát. A vezetést a 4. percben szerezték meg, előnyüket a második harmadban növelték, majd az utolsóban újabb két találattal beállították a végeredményt.

U16-OS BAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ UTE−MAC Budapest 0-9, MAC Budapest−UTE 2-0, továbbjutott: a MAC 2-0-s összesítéssel. Március 17., péntek: Ifj. Ocskay Gábor JA−Csíkszereda 4-0 Március 18., szombat: Csíkszereda− Ifj. Ocskay Gábor JA Március 19., vasárnap: Ifj. Ocskay Gábor JA−Csíkszereda