UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-03-18 22:43

Fehérvári sikernap

Négyből négy meccsen hagyta el győztesként szombaton a jeget az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia. Az osztrák ifjúsági liga döntőjében összesítésben már 2-0-ra vezetnek a fehérváriak az UTE ellen, míg az U16-os bajnokságban két mérkőzés alatt harcolták ki a döntőbe jutást a Csíkszeredával szemben.

P. V. Remek napja volt az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia utánpótlás-csapatainak, hiszen a jégre lépők mindegyike nyert. Az U18-as együttes az osztrák ifjúsági ligában volt érdekelt a döntő második mérkőzésén. Az első rendkívül szoros csatát hozott, amelyben a fehérváriak 4-3-ra nyertek az UTE ellen.
Az Ifj. Ocskay Gábor JA remek napot zárt Forrás: Fehérvár AV119
Az Ifj. Ocskay Gábor JA remek napot zárt Forrás: Fehérvár AV119
Nos, a második nem úgy indult, hogy a vége sima fehérvári siker lesz, hiszen a hazai pályán játszó lilák szerezték meg a vezetést a 15. percben, ráadásul Kemény Patrik emberhátrányban talált a kapuba. A második harmadban azonban tulajdonképpen másfél perc alatt elvesztették a meccset: miután a vendégek a 30. percben egyenlítettek, fél perc múlva jött a vezetést érő találat, majd újabb fél perccel később már 3-1 állt az eredményjelzőn Kiss Dávid együttese javára. A lilák nehezen tértek magukhoz, s mire sikerült, vetélytársuk már tetemes előnyre tett szert, s a vége 6-2 lett. A fehérváriak közül több játékost is érdemes kiemelni: Vértes Nátán három góllal és egy gólpasszal, Vincze Gergő két góllal és egy gólpasszal, míg Mihály Ákos két gólpasszal zárt. A bajnoki cím akár már szerdán eldőlhet, amennyiben az Ifj. Ocskay Gábor JA hazai jégen harmadszor is legyőzi az UTE-t.

EBJL, DÖNTŐ Március 14., kedd: Fehérvár AV19−UTE 4-3 Március 18., szombat:  UTE− Fehérvár AV19 2-6 Március 22., szerda: Fehérvár AV19−UTE Március 25., szombat (ha kell): UTE− Fehérvár AV19 Március 29., szerda (ha kell): Fehérvár AV19−UTE

A fehérváriak serdülőcsapata is fölényes győzelmet aratott szombaton, az U16-os bajnokság elődöntőjében. Az első meccset pénteken 4-0-ra nyerte a Csíkszereda ellen, s a másodikon sem hagyott kétséget afelől, melyik együttes játssza a döntőt a MAC-cal. Rastislav Ondrejcik együttese végig uralta a mérkőzést, több mint kétszer annyiszor lőtt kapura, mint az erdélyiek, s ennek meg is lett az eredmény, 9-3-as diadal formájában. A három nyert meccsig tartó finálé első összecsapását jövő hét szerdán játsszák.

U16-OS BAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ UTE−MAC Budapest 0-9, MAC Budapest−UTE 2-0, továbbjutott: a MAC 2-0-s összesítéssel. Ifj. Ocskay Gábor JA−Csíkszereda 4-0, Csíkszereda− Ifj. Ocskay Gábor JA 3-9, továbbjutott az Ifj. Ocskay Gábor JA 2-0-s összesítéssel

Az U20-as csapat szombaton a hazai bajnokság bronzmérkőzésén nagyot csatázott a győzelemért a Debrecennel. A mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, de a második harmadban fordított a Fehérvár. Az utolsó játékrészben a hajdúságiak egyenlítettek, majd ismét a vendégek birtokolták az előnyt, de nem sokáig, s már-már úgy tűnt, hogy a rendes játékidő 3-3-mal zárul, amikor 57 másodperccel a meccs vége előtt Rokaly Szilárd találata után ismét a fehérváriak örülhettek. A debreceniek mindent egy lapra feltéve lehozták a kapusukat, de ezzel csak a vetélytársuknak kedveztek, amely így 5-3-ra nyert, s 3-1-re vezet a négy nyert meccsig tartó párharcban.

U20-AS BAJNOKSÁG, BRONZPÁRBAJ Március 8., szerda, első mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 4-1 Március 11., szombat, második mérkőzés:  Debrecen–Fehérvár AV19 4-2 Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 7-3 Március 18., szombat, negyedik mérkőzés:  Debrecen–Fehérvár AV19 3-5 Március 22., szerda, ötödik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen

És hogy teljes legyen a kép: a fehérváriak az U14-es bajnokság 1-4. helyéért zajló rájátszásában, 2-0-s hátrányból fordítva, hosszabbításban múlta felül 3-2-re az alapszakasz-győztes UTE-t. A másik mérkőzésen a Debrecen 4-3-ra nyert a MAC ellen. A kölyökbajnokságban a döntőt a rájátszásban első két helyen végző csapat játssza, négy forduló után az UTE egy ponttal vezet a Debrecen előtt, az Ifj. Ocskay Gábor JA két ponttal van elmaradva a liláktól. Az alapszakasz második MAC-nak nagyot kell hajráznia az utolsó két fordulóban, hogy esélyes legyen a döntőre. Az U14-es bajnokság állása ITT megtekinthető.