UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-03-18 21:27

Fokozódó izgalmak

Kialakult a vasárnapi finálé párosítása a Gabányi László Sportcsarnokban zajló leány-juniorbajnoki nyolcas döntőben. A Vasas Akadémia és a BEAC-Csata Újbuda együttese küzd meg az első helyért.

UP-info Gyors egymásutánban követték egymást a mérkőzések a junior leány kosárlabdázók nyolcas döntőjében szombaton, a nap végén pedig leginkább a Vasas és a BEAC-Csata Újbuda örülhetett.
Nagy fordításnak örülhette a BEAC-Csata leányai Forrás: kosarsport.hu
Nagy fordításnak örülhette a BEAC-Csata leányai Forrás: kosarsport.hu
A játéknap, mintegy az elődöntők felvezetéseként az 5-8. helyért zajló mérkőzésekkel kezdődött. Elsőként a PEAC-Rátgéber Akadémia lányai léptek parkettre a Diósgyőr ellen, és arattak 64-51-es győzelmet, majd a százhalombattaiak nyertek szinte ugyanennyire, ők a Kecskemétet múlták felül 66-55-re. Délután aztán következett a nap fénypontja, a két elődöntő. Előbb a BEAC-Csata Újbuda mérkőzött a Soproni Darazsak ellen, amely jól kezdett, a második negyed közepén már tíz ponttal vezetett. Tursics Krisztián csapata azonban nem hagyta annyiban, 10-0-s rohanással ledolgozta hátrányát, hogy a második félidő elején ismét visszaessen. Ezúttal kilenc ponttal lógott meg a Sopron, de mintha csak az utolsó felvonásra tartalékolt volna az Újbuda, őrült iramot kezdtek el diktálni Tursics Krisztián lányai, folyamatos letámadással sorra szerezték a labdákat, és 18-0-s rohanással eldöntötték a meccset, 79-65-re nyert a BEAC-Csata. Nem meglepő módon Tursics Krisztián a lefújás után csak dicsérni tudta játékosait, és kiemelte a hihetetlen tartásukat. A másik szakvezető, Horváth József is büszke volt a lányaira, a kosarsport.hu-nak adott nyilatkozatában elismerte, hogy a jobb csapat győzött, azzal a mondatával pedig, hogy visszanézik, hol hibáztak, de reményei szerint ezt mások is megteszik, vélhetően a játékvezetőknek szúrt oda kicsit. A másik elődöntőben az elsőhöz hasonló hullámvölgyeket nem produkált a Vasas és a Szekszárd, szinte végig fej-fej mellett haladt a két együttes, a hajrát azonban a fővárosiak bírták jobban, és 94-88-as győzelmet arattak. Eördögh Edit, a Vasas edzője a találkozó után a Szekszárdot dicsérte, mondván, hatalmas erőbedobásra késztette őket a torna meglepetéscsapata, de a saját játékosait is megdicsérte, kiemelve, hogy igazi csapatként küzdöttek és bebizonyították, hogy nem egy-egy ember jó teljesítményén múlik a sikerük. Szabó Noémi, a szekszárdiak trénere már előre tekintett és a bronzérem megszerzését tűzte ki célul. Tekintsünk mi is előre! A nyolcas döntő zárónapján ismét négy mérkőzést rendeznek. A Vasas és a BEAC-Csata a döntőben, a Szekszárd és a Sopron a bronzmérkőzésen csap össze, a PEAC-Rátgéber Akadémia a Százhalombattával az ötödik, a Diósgyőr a Kecskeméttel a hetedik helyért játszik.