UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-03-18 21:55

Kovács-dupla

Kovács Sebestyén duplázott az U21-es asztalitenisz országos bajnokságon. A BVSC-Zugló játékosa egyesben, illetve párosban, Sabján Gergellyel sem talált legyőzőre.

P. V. Az előző két évhez képest nagyobb érdeklődés övezte a férfi U21-es asztalitenisz országos bajnokságot, ami a résztvevők számát illeti, azt azonban már elöljáróban érdemes megjegyezni, hogy a korosztály legjobbjai közül Ecseki Nándor, Majoros Bence és Szudi Ádám sem indult az Ormai László Csarnokban rendezett viadalon. Ezzel pedig el is dőlt, hogy egyesben és párosban is új bajnokot avatnak.
Kovács Sebestyén duplázott az U21-es országos bajnokságon Forrás: MOATSZ
Kovács Sebestyén duplázott az U21-es országos bajnokságon Forrás: MOATSZ
Ahogy arról honlapunkon is beszámoltunk a két naposra tervezett országos bajnokságot végül egy nap alatt bonyolították le, miután a női mezőnyben annyira kevesen neveztek, hogy törölték a versenyüket. Így a vegyes párosok sem léptek asztalhoz. A férfiak egyes versenyét tavaly Ecseki Nándor nyerte, az idén indulók közül az elsőszámú esélyesnek Kovács Sebestyén számított. Ha az elődöntőben nagyot is kellett küzdenie a serdülő András Csabával, akit végül 4-3-ra múlt felül, eljutott a döntőig. Nem úgy a második kiemelt Bruckner Máté, aki a tizenhat között szoros mérkőzésen 4-3-as vereséget szenvedett az ifjúsági korú Juhász Patriktól. Kovácsnak az elsőségért az elődöntőig szettet sem veszítő Kramarics Gergővel kellett megharcolnia, s bár ellenfele kétszer is vezetett, a BVSC-Zugló asztaliteniszezője végül 4-2-s sikerrel megszerezte a bajnoki címet. A már említett András mellett Timafalvi Gergő állhatott fel a dobogó harmadik fokára, őt Kramarics 4-2-re győzte le a négy között. A párosok versenyében bejött a papírforma: az első kiemelt Kovács Sebestyén, Sabján Gergely, illetve a másodikként rangsorolt Bruckner Máté, Kovács Gábor kettős is eljutott a döntőig, s ott előbbi három szettben nyert. A harmadik helyet a Timafalvi Gergő, Banok Tamás és a Böhm Gábor, Kramarics Gergő duó szerezte meg. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.