UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-03-19 20:16

Megnyerte a „kis Volán”

Parázs meccsen győzött a MAC ellen, és 3-0-s összesítéssel megvédte címét az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttese az U18-as bajnokságban.

Pusztai Viola Kiállítások sorával kezdődött az U18-as jégkorong-bajnokság döntőjének harmadik mérkőzése, a 8. perc elején a MAC-ból két, a Fehérvárból egy játékos kényszerült két percig a büntetőpadot melegíteni. A hazaiak emberelőnyös játéka már a korábbi összecsapásokon is hatékonynak bizonyult, és ez most sem volt másképp: Vértes Nátán balról passzolt a kapu mellett álló Mihály Ákoshoz, aki gondolt egyet, s passz helyett befordult a kapu elé, majd belőtte a korongot. A vendégek nehezen szedték össze a középkezdés után a védekezésüket, így 27 másodperc múlva ismét a kezdőkörben találták magukat: most jobbról jött a passz Almási Márktól a középen érkező Búzás Arnoldnak, aki köszönte szépen, s gólt lőtt belőle.
A fehérvári bajnokcsapat Forrás: Fehérvár AV19
A fehérvári bajnokcsapat Forrás: Fehérvár AV19
A folytatásban némileg enyhült a fehérvári fölény, a MAC-osok is egyre többször jutottak el ellenfelük harmadáig. A 17. percben korongszerzés után Seregély Máté tartotta remekül a játékszert, amely a társak jó helyzetfelismerésének köszönhetően eljutott a kapu előtt üresen álló Bogesic Vedranhoz, aki ezzel szépített. A második harmadra sokkal harcosabb MAC jött ki a jégre, a budapestiek nem engedték fehérváriaknak, hogy kihozzák a védekező harmadukból a korongot, ennek pedig egyenlítés lett a vége: Galántai Richárd szépen szlalomozott a védők között, majd lőtt, és fogadta a társak ölelését. Még ugyanebben a harmadban Péter Andort is ünnepelhették a többiek, mert amíg a MAC-védők a korongot birtokló Madácsi Benedekre figyeltek, elfeledkeztek a pálya közepe felől lendületben érkező játékosról, aki büntetett is a hibáért. A vendégek a játékrész vége előtt csaknem emberhátrányban egyenlítettek, de Pinczés Bendegúz hárított, így a felek 3-2-vel – meg némi kakaskodás után – vonultak az öltözőbe. A harmadik harmad kiegyenlített játékot, mindkét oldalon helyzeteket és sok ütközést hozott, a gólra azonban az utolsó másodpercekig várni kellett. A MAC már lehozta a kapusát, miközben a félpályánál bulira került sor. A korongot Vértes kaparintotta meg, majd előretette, az pedig a kapuban kötött ki. A „kis Volán”, azaz az Ifj. Ocskay Gábor JA 4-2-re nyert a meccsen, összesítésben pedig 3-0-val védte meg a bajnoki címét. Bár a csapat vezetőedzője, Kiss Dávid már most megtapasztalhatta, milyen, ha a fiúk a levegőbe dobálják, a pezsgő egyelőre még nem került elő. Szerdán ugyanis jön az EBJL döntőjének harmadik meccse, amelyen ha nyernek a fehérváriak az UTE ellen, csakúgy, mint tavaly, idén is néhány napon belül duplázhatnak.

U18-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ Március 9., csütörtök, első mérkőzés: Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest 6-0 Március 16., csütörtök, második mérkőzés: MAC Budapest– Ifj. Ocskay Gábor JA 2-4 Március 19., vasárnap, harmadik mérkőzés: Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest 4-2 Bajnok az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 3-0-s összesítéssel.