UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-03-22 08:34

Cívisvárosi fiatalok

Három utánpótláskorú játékosával, nevezetesen Pénzes Laurával, Szabó Pannával és Tóvizi Petrával profiszerződést kötött a felnőtt női kézilabda-élvonalban szereplő DVSC-TVP. A három, 18 éves sportoló már hosszabb ideje az első kerettel dolgozik.

UP-info Tone Tiselj vezetőedző számít a fiatalokra, és nemcsak szavakban: Pénzes Laura, Szabó Panna és Tóvizi Petra már jó ideje a debreceni felnőtt kézilabdacsapattal gyakorol, a napokban pedig a klub profiszerződéssel jelezte, hogy hosszú távon is terveznek a juniorokkal. A három ígéretes játékos már bemutatkozott a felnőtt NB I-ben, s mindhármuknak akadt emlékezetes momentuma az első osztályban. A DVSC-TVP vezetése 2017. július 1-től érvényes kontraktust írt alá a 18 éves kézilabdázókkal.

debreceniek
debreceniek
„Már nyár óta a felnőtt csapattal készülök, most mégis van bennem egy kis drukk – idézte Szabó Pannát a DVSC honlapja; rá elsősorban balszélsőként számítanak. – Nagyon sokat gyakorolok külön is Márián Blankával (ő a másodedző – a szerk.), de Kelemen Évától is sokat tanulok. Az utóbbi időben a juniorbajnokikon is a szélen játszottam, már kezdem megszokni ezt a pozíciót. Szerencsére nagyon sokat segítettek az Ady Endre Gimnáziumban, ahol végig támogattak, így ott tudtam lenni az edzéseken, meccseken, most pedig partnerek voltak abban is, hogy egyéni tanrend szerint járhassak iskolába.” Szabó Panna és Pénzes Laura is érettségi előtt áll, utóbbi a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumba jár. „Tudom, hogy az ember nem a szerződéstől lesz profi, megpróbálok tenni ezért – veszi át a szót Pénzes Laura. – Nem volt nehéz dolgunk a beilleszkedéssel, mert a keret tapasztaltabb játékosai mindenben segítettek nekünk, csak jót kapunk tőlük. Nyáron, a mátraházi edzőtáborban hosszabban beszélgetett velem Tone, s akkor elmondta, hogy tehetségesnek tart minket, de ebben az évben még ismerkedünk a felnőttmezőnnyel. Érzem a felelősséget, amikor az NB I-ben pályára kerülök, valóban szokni kell ezt a légkört, különösen nekem, mert nagyon tudok ám izgulni…” A két érettségiző mellett „kisiskolás” az ugyancsak Ady-diák Tóvizi Petra, akinek még két éve van hátra a középiskolai tanulmányaiból. Rá a juniorválogatottban is rengeteg teher hárul, hogy mást ne említsünk, tizennégyszer kell elutaznia Balatonboglárra a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, hiszen a junior nemzeti együttes versenyen kívül indul az NB I-ben, s itt játszik minden csapattal. „Már megszoktam, hogy amikor a válogatotthoz megyek, a fél táskámat a könyvek töltik meg – mondja a beállós a tanulás és sport összeegyeztetéséről. – Nincs közel vonattal Balatonboglár, de bírom a gyűrődést. S ez a szerződés is a visszaigazolása annak, hogy megéri vállalni a nehezebb pillanatokat is!" Ahhoz képest, hogy néhány hónapja arról beszélt honlapunknak, gyerekként ügyetlennek tartották, elég messzire jutott.