UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-03-23 11:02

Minden hely elkelt

A Kaposvárral és a Gödöllővel lett teljes a röplabdázók leány-juniorbajnokságának hatos döntője. A címvédő MTK Budapest lemaradt a fináléról, és a hetedik helyen zárt.

L. G. Az utolsó két kiadó hely is elkelt a röplabdázók leány-juniorbajnokságának hatos döntőjében, és némi meglepetésre a címvédő MTK lemaradt a fináléról a Kaposváron megrendezett négycsapatos tornán. Az már korábban eldőlt, hogy az alapszakaszt követően a Linamar-Békéscsabai RSE, a Fatum-Nyíregyháza, a Vasas Óbuda és az UTE részt vehet a döntőben, a további két hely sorsa négycsapatos tornán dőlt el. Az alapszakaszban elért helyezésének köszönhetően a házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, a Penta Gödöllői RC, az MTK Budapest és a Jászberényi RK reménykedhetett még a döntőbe jutásban.

junior leány röplabda elődöntő
junior leány röplabda elődöntő
Az első mérkőzésen a hazaiak 3-1-re nyertek a címvédő MTK ellen, a Gödöllő pedig ugyanilyen különbséggel múlta felül a Jászberényt. A második kör is két 3-1-es mérkőzést hozott, ezúttal a Gödöllő az MTK-t, a Kaposvár pedig a Jászberényt győzte le. Azzal el is dőlt a két továbbjutó kiléte, a házigazda és az alapszakaszban ötödik helyezett kaposváriak mellett a Penta Gödöllő jutott be hatos döntőbe. Az alapszakaszt hetedik helyen záró Pest megyeiek az idén is borították a papírformát. Tavaly ezt a kecskemétiek bánták, miután az alapszakasz második helyéről voltak kénytelenek túlórázni a negyeddöntőt követően, most pedig a címvédő MTK-t szorították ki a döntőből. Igaz, a kék-fehérek mostani csapata már messze nem ugyanaz, mint a tavalyi, hiszen a klubtól azóta távozott Cicic Marija, Ludmán Réka és Török Kata, ráadásul Kilyénfalvi Zsófia megsérült, így csak Papp Orsi és Petőváry Panni maradt hírmondónak Leiszt Máté bajnokcsapatának kezdőjéből. A fővárosiak végül a hetedik hellyel vigasztalódtak, miután a nap egyetlen nem 3-1-es meccsén, három játszmában legyőzték a Jászberényt. Az immár tét nélküli csoportdöntőt végül a gödöllőiek nyerték ugyancsak 3-1-re, de a csapatok szakvezetői a második szettet követően már többségében azokat a játékosokat küldték a parkettre, akik az előző két meccsen kevesebb szerepet kaptak, vagy egyáltalán nem jutottak lehetőséghez. A fiú- és leány-juniorbajnokság hatos döntőjét egyaránt Kaposváron rendezik, május 26-28-án.