UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-03-25 09:36

Kapós kapus

A francia másodosztályban szereplő Le Havre 17 éves tehetséges futballkapusára, a kimondhatatlan nevű Yorgan Agblemagnonra már Angliában is felfigyeltek. A legfrissebb hírek szerint a Premier League-ben szereplő Everton és Bournemouth is bejelentkezett a máris togói válogatott futballistáért.

Bruckner Vince Viszonylag ritkán tűnnek fel tizenéves kapusok a világ talán legerősebb bajnokságában, az angol Premier League-ben, s meglehet, Yorgan Agblemagnon lesz a kivételes tinédzser, akit valamelyik szigetországi arénában a gólvonalon láthatunk. Ráadásul a Ronald Koeman vezette, jelenleg a hetedik helyen álló Everton és a tizenegyedik Bournemouth mellett a másodosztályú Blackburn Rovers is a The Sun által egyenesen csodagyereknek nevezett togói fiú kérői között van, de akadt érdeklődés a Bajnokok Ligájában az idén a nyolcaddöntőben búcsúzó Porto részéről is.

Agblemagnon, a togói csodagyerek Forrás: Havre Athletic
Agblemagnon, a togói csodagyerek Forrás: Havre Athletic
A fokozott érdeklődés azért is érdekes, mert Agblemagnon egyelőre jobbára klubja utánpótláscsapatában szerepel. (Eddig egyetlen felnőttmeccsen lépett pályára, a magyar válogatott jobbhátvédjét, Bese Barnabást is soraiban tudó Le Havre egyik felkészülési találkozóján.) Remek teljesítményére azonban így is többen felfigyeltek, s a népszerűséget nem csak a számos szigetországi megkeresés bizonyítja, hanem az is: Yorgan meghívót kapott hazája soron következő két barátságos mérkőzésére, amelyen a togóiak Egyiptom, illetve Líbia válogatottjával találkoznak. Az esetleges klubváltás persze csak nyáron, az átigazolási időszakban válhat aktuálissá. Számára nyilván döntő szempont lehet, hogy olyan helyre kerüljön, ahol garantálják neki: az első csapattal készülhet, és rendszeresen a legmagasabb szinten védhet. A már Franciaországban született tinédzsernek amúgy volt honnan örökölnie tehetségét, hiszen igazi sportcsaládból származik. Az édesapja szintén futballkapus volt, míg nővérei kosárlabdáznak: Brenda a francia első osztályban játszik, míg Gloria a riói paralimpián is részt vehetett.