UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-03-29 16:43

Győr, Vác, Győr

Hosszú távú, ötéves szerződést kötött Lakatos Ritával (17) a Győri Audi ETO kézilabdaklub, de az irányító először, kölcsönben Vácra kerül. További öt utánpótláskorú játékossal – Afentáler Sára (16), Binó Boglárka (17), Pál Tamara (16), Szilovics Fanni (17) és Varga Emőke (17) – ugyancsak profikontraktust írtak alá a Rába-partiak.

UP-info Kialakult a Győri Audi ETO felnőtt-kézilabdacsapatának végleges, húszfős kerete a következő évadra, s ahogyan azt megszokhattuk, a társaságban ezúttal is több fiatalra számítanak.

lakatos_rita_gyor
lakatos_rita_gyor
Hosszú távon mindenképpen terveznek a 17 éves, korosztályos válogatott Lakatos Ritával, aki szeptembertől mégsem a Győrt erősíti. Ötéves szerződést írtak alá a felek, ugyanakkor az egyesület – a fejlődése érdekében – Vácra adja kölcsönbe az általa „rendkívül tehetségesnek” nevezett irányítót. Rita egyébként még ősszel a Mosonmagyaróvárhoz került kölcsönbe, első meccsén hat góllal kezdett, ám sérülés miatt hosszabb időszakot kihagyott. „A megfelelő mennyiségű játéklehetőségnek és pályán töltött játékidőnek köszönhetően hasznos tapasztalatokra tehet szert. Szakmai vezetőt nevezünk ki mellé, aki hétről hétre figyeli az edzésmunkáját, a mérkőzésteljesítményét, amelyről beszámolót készít,  a játékos fejlődésének naprakész nyomon követése érdekében. A szerződésébe foglalt kölcsönadási ideje letöltése után pedig minden erőnkkel azon leszünk, hogy a lehető leghatékonyabban visszaépítsük a Győri Audi ETO felnőttcsapatának keretébe” – mondta Lakatosról dr. Bartha Csaba elnök. Afentáler Sára (16), Binó Boglárka (17), Pál Tamara (16), Szilovics Fanni (17) és Varga Emőke (17), azaz öt utánpótláskorú játékos ugyancsak szerződést kapott a klubtól. „Kialakult a keretünk. A korábbi, az idén februárban elmondott, sokat vitatott légióskérdés mellett szeretném kiemelni egyrészt klubunk szakmai szempontjait figyelembe véve kialakított utánpótlás-koncepcióját, másrészt a pozícióinkból adódó eredménykényszert – folytatta Bartha. Korábban több kritika is ért minket a felnőttcsapatba szerződtetett, „kész” külföldi játékosok igazolásáért, amely sokak szemében egyet jelentett utánpótlás-játékosaink háttérbe szorításával. Idényvégi konferencián biztosítottunk volna lehetőséget arra, hogy a magyar bajnokságban szereplő kluboknak kölcsönadjunk fiatalokat. Csakhogy felgyorsultak az események, az említett klubok a közlemény kiadása óta a menedzsereiken keresztül közvetlenül felvették a kapcsolatot a csapatukba kiszemelt utánpótlás-játékosainkkal, ezáltal a májusra tervezett szakmai konferencia összehívása véleményem szerint értelmét vesztette.” Bartha méltatta a fiatalokat, akik közül többen már a felnőttekkel készültek, és kiérdemelték a profiszerződést, hogy világklasszisok között fejlődhessenek. „Mindezt a Győri Audi ETO KC szakmai stábját maximálisan bevonva, egyéni edzésprogram, kondicionális és koordinációs program, dietetikai étrend összeállításával, iskolai előmenetelük támogatásával tervezzük” – zárta gondolatait a klubvezető. Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.