UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2017-04-04 14:28

Műtét vár Ramóna könyökére?

Nem csak a birkózótársadalom tekint tisztelettel Galambos Ramóna múlt heti, U23-as Eb-bronzérmére. Nagy, szoros kötéssel a bal könyökén, az arcára kiülő fájdalommal küzdött hősiesen. És sikerrel. Nagyjából tíz nap múlva dől el, hogy szükség van-e műtétre.

Szekeres István Az elmúlt hét csütörtökjén számoltunk be az U23-as Európa-bajnokság 55 kg-os súlycsoportjának a történéseiről, a cím is Galambos Ramónáról szólt: Bronzérem fél kézzel. Akkor már azt is tudtuk, hogy sérült könyökkel, orvosi tanács ellenére, saját felelősségére vállalta el az indulást.

Közelkép az U23-as bronzmérkőzésről Fotó: Martin Gábor/MBSZ
Közelkép az U23-as bronzmérkőzésről Fotó: Martin Gábor/MBSZ
A sikeres bronzmérkőzésen már láthatóan szenvedett, így most arról érdeklődtünk, milyen állapotban találták az orvosok a verseny után: „Molnár Szabolcs doktor már előtte szalagszakadásnak vélte a sérülésemet. Az elkövetkező napokban MR-, majd dinamikus-ultrahangvizsgálatra kell mennem, és az eredmények ismeretében dr. Kiss Jenő adja meg a diagnózist és a kezelés módját. Az biztos, hogy ha valóban szakadásom van, azt operálni kell.” A bajok tavaly áprilisban a mongóliai olimpiai kvalifikációs viadalon kezdődtek. Ramóna akkor – egyetlen lépésre a kvótától – megsérült, és fel kellett adnia a versenyt. Azt követően arról számoltunk be, hogy a könyökében nincs szakadás, de a – kíméletre bízott – gyógyulása időigényes. Most ismét felbukkant a kósza gondolat, hogy a májusi újvidéki felnőtt Eb-re össze lehetne „drótozni”, de Ramóna azt már – nagyon helyesen – nem kívánja megkockáztatni. Úgy gondolja, ha műtétre kerül sor, akkor az idén már csak az első ízben kiírt U23-as világbajnokságon lép szőnyegre november végén a lengyelországi Bydgoszczban. De más nem is lehet a cél, mint a teljes gyógyulás. Mert csak úgy érdemes és szabad elindulni a változatlanul legnagyobb cél, az olimpiai szereplés felé. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.