UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2017-04-05 12:40

Érmekért Szófiába

Rendkívül fiatal magyar válogatott utazott el a szófiai U21-es taekwondo Európa-bajnokságra, de a korábban már bizonyított Patakfalvy Luca és Füredi Rebeka révén így is van esély az éremszerzésre.

L. G. Hét magyar versenyző lép tatamira Szófiában a csütörtökön kezdődő U21-es Európa-bajnokságon. A szövetség a jövő csapatát építi, a versenyzők közül többen most debütálnak a kontinensviadalon. Azzal együtt most is reménykedhetünk a magyar érmekben.

Taekwondo U21
Taekwondo U21
„Rendkívül komoly mezőny várható, az U21-es Eb sajátossága, hogy itt egy súlycsoportban két versenyzőt indíthatnak az országok. Vélhetően az élen járó oroszok, franciák, spanyolok vagy törökök élnek is ezzel a lehetőséggel, így a szokásos, súlycsoportonként harmincfős mezőny helyett a duplája is elképzelhető – mondja Patakfalvy Miklós, a magyar szövetség elnöke. – Így is van reményünk az éremre: a lányom, Patakfalvi Luca és Füredi Rebeka tavaly ezüstöt és bronzot nyert, és idén is ott lehetnek az érem közelében. A fiúktól tisztes helytállást várok, a nyolc közé jutás már bravúr lenne, de a fiatal csapatnak a tapasztalatszerzés a legfontosabb.” A szövetség elnöke hozzátette, senkinek nem ez a főversenye, hiszen az idősebbek a júniusi felnőtt világbajnokságra, a fiatalabbak pedig a novemberi ifjúsági Európa-bajnokságra hegyezik ki a formát, de mindenki becsülettel dolgozott. „Büszke vagyok a sportolókra, ahogy az intenzív felkészülést végigcsinálták. Külön köszönöm a klubedzőknek, hogy elengedték a válogatotthoz a sportolókat és jól felkészülten érkeztek hozzánk. Nagy segítséget nyújtottak a partnerek, akikkel közösen tudtunk készülni az edzőtáborban – teszi hozzá Galambos Bence, a válogatott edzője. – Motiváltak a fiatalok, és tudom, hogy tudásuk legjavát nyújtják Szófiában. Fel kell építenünk a jövő csapatát, amihez az Európa-bajnokság tökéletes állomás. Ha pedig valóban kihozzák magukból a legtöbbet, akkor elégedett leszek, jelentsen ez érmeket vagy csak egy-két győzelmet.”

A magyarok programja Csütörtök: Práth Bence (58 kg), Patakfalvy Luca (49 kg), Kopcsik Laura (46 kg) Péntek: Egyházas András (68 kg), Berei Béla (63 kg) Szombat: Füredi Rebeka (67 kg), Patakfalvy Csenge (62 kg) Vasárnap: nincs magyar érintett

Egyéb korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.