UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2017-04-07 19:24

Másodikra is ötödik

Patakfalvy Luca nyitónapon elért ötödik helyezése után a második napon Egyházas András végzett ugyanabban a pozícióban a Szófiában zajló U21-es taekwondo Európa-bajnokságon. Magyar versenyzőért szombaton szoríthatunk utoljára, vasárnap már nem leszünk érdekeltek.

L. G. Az első napi tudósításunkat a magyar szövetség elnökének, Patakfalvy Miklósnak a szavaival kezdtük, tegyünk így a Szófiában zajló U21-es taekwondo Európa-bajnokság második napján is. A sportvezető előzetesen azt mondta, a fiatal fiúcsapat bármelyik tagjától már a nyolc közé jutás is elképesztő bravúr lenne. Ezek alapján bátran kijelenhetjük, hogy az ötödik helyen záró Egyházas András hatalmas bravúrt ért el.

Egyházas András vágott
Egyházas András vágott
A 68 kg-ban érdekelt magyar versenyző a portugál Diogo Gomes ellen kezdte a napot, a tét pedig a tizenhat közé jutás volt. András ugyan már 4-1-re is vezetett, a mérkőzés végén mégis 4-4 állt az eredményjelzőn. Aranypontot egyik fél sem tudott szerezni, ám a több jegyzett, de pontot nem érő találattal továbbjutásnak örülhettünk. András a nyolc közé jutásért hasonlóan nagy csatát vívott az azeri Aliaszkar Alijevvel. A magyar fiú ezúttal is jól kezdett, már 6-1-re is vezetett, de ellenfele visszaküzdötte magát. Versenyzőnk taktikusan küzdve a komoly előnyből egy pontot megőrzött, jól védekezve 8-7-re nyert, s azzal már készülhetett a negyeddöntőre. Ott a lengyel Albert Millertet kellett volna legyőznie, de a riválisa szinte végig vezetett. Egyházas nem adta fel, és folyamatosan csökkentette a hátrányát, amelyet fegyelmezettségének köszönhetően sikerült is minimalizálnia, de 12-11-es lengyel vezetéskor véget ért a harmadik menet. Egyházas András ezzel Patakfalvy Luca után a magyar csapat második ötödik helyezését szerezte meg Szófiában. Pénteken még egy magyar versenyző lépett tatamira, Berei Béla (63 kg) az első körben a spanyol Marcos Caballeróval találkozott. A magyar fiatal sok intéspontot gyűjtött be, és ellenfele annak is köszönhetően 10-8-ra győzött. Szombaton két magyarnak szurkolhatunk, és a mieinknek azzal véget is ér a kontinensviadal, vasárnap már nem leszünk érdekeltek. A tavaly bronzérmet nyert Füredi Rebeka (67 kg) a görög Szárri ellen kezd a tizenhat közé jutásért, míg Patakfalvy Csenge (62 kg) a román Ionescuval találkozik, szintén a harminckettő között. További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.