UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-04-09 19:34

Édes otthon

A hazai pályán szereplő esélyesek győzelmét hozták a hétvégi serdülő asztalitenisz-versenyek. A MOATSZ-kupán mindkét nemben az első kiemelt győzött, míg a csapatbajnokságokon a fiúk mezőnyében a BVSC-Zugló, a lányok között pedig a Statisztika együttese vitte el a pálmát.

Bruckner Vince A fiú csb két napja közé iktatott MOATSZ-kupán az elsőszámú esélyes András Csaba nyert; a BVSC játékosa mindössze két szettet veszített a számára hazai környezetben, a Szőnyi úton megrendezett viadalon. Az ezüstérmes Ócsai Máté viszont nagy meglepetést okozott szereplésével, mivel a korosztálynál egy évvel fiatalabb ceglédi versenyző az elődöntőben 4-3-ra legyőzte a második kiemelt KSI-s Terék Norbertet. A bronzérmet a szintén BVSC-s Both Olivér szerezte meg, miután a bronzmeccsen 3-0-ra felülmúlta Teréket. Az országos csapatbajnokságon az újonc és ifjúsági korosztályhoz hasonlóan a BVSC-Zugló versenyzői örülhettek. Az András Csaba, Both Olivér, Krebs Bálint összetételű együttes a döntőig simán menetelt, a fináléban azonban megszenvedett a KSI triója (Huzsvár Erik, Terék Norbert, Ujvári Máté) ellen: a zuglóiak a vártnál nagyobb küzdelemben, 3-2-re nyertek. A két bronzérmes a BVSC második csapata (Bartal Tamás, Hajdu Ákos, Krebs Levente) és a Cegléd (Hörömpő Ferenc, Ócsai Máté, Tótin Kristóf) gárdája lett.

Dari Helga a dobogó legfelső fokára állhatott az egyéni verseny után és a Statisztika csapatának tagjaként is Forrás: MOATSZ
Dari Helga a dobogó legfelső fokára állhatott az egyéni verseny után és a Statisztika csapatának tagjaként is Forrás: MOATSZ
A Marczibányi téren rendezett leány MOATSZ-kupát is az első kiemelt nyerte, ám a Statisztikában játszó Dari Helga – András Csabával ellentétben – nagy csatára kényszerült a döntőben. Az aranyért vívott meccsen a kecskeméti Univer versenyzőjét, Drabant Anitát 4-3-ra győzte le. A Statisztika fölénye az ifjúságiak és az újoncok korábban tartott egyéni viadalához hasonlóan a serdülők között is érzékelhető volt: a harmadik helyet a Phan Viola–Menkő Veronika házi meccs döntötte el, s azt az előbbi nyerte 3-0-ra. A csapatbajnokságban csak fokozódott a Statisztika egyeduralma: a budaiaknak három csapatuk jutott be a négy közé, sőt a döntőben Statisztika A (Dari Helga, Menkő Veronika, Phan Viola)–Statisztika B (Czeglédi Szilvia, Letanóczki Dalma, Molnár Amanda) találkozót rendeztek. Ezt az első csapat nyerte 3-1-re, a harmadik helyen pedig a Statisztika C és a Szekszárd csapata osztozott (Domokos Fanni, Szilasi Flóra, Trenka Tímea). Részletes eredmények ITT. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.