UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-04-09 20:18

Hat, nyolc – és még két esély

A női kardcsapat a hatodik, a férfitőrcsapat a nyolcadik helyen végzett a plovdivi junior vívó-világbajnokságon. A hétfői zárónapon a férfi párbajtőr- és a női tőrcsapat is az elődöntőbe jutásért küzd.

Pusztai Viola Vasárnap két magyar csapat is érdekelt volt a nyolc között a plovdivi junior vívó-világbajnokságon, érmet azonban egyiknek sem sikerült szereznie.

A női kardcsapat a hatodik helyet szerezte meg a junior-világbajnokságon Forrás: FIE
A női kardcsapat a hatodik helyet szerezte meg a junior-világbajnokságon Forrás: FIE
A Pusztai Liza, Záhonyi Petra, Bérczy Dorottya, Nagy Valentina alkotta kardcsapat az elődöntőért az olaszokkal vívott, a harmadik kör után az ellenfél fokozatosan növelte az előnyét, végül sima, 45-34-es diadalt aratott. Az 5-8. helyért a lengyeleket könnyedén győzték le a lányok 45-27-re, a franciák elleni mérkőzésen azonban hiába rendelkezett Záhonyi +12-es mutatóval, 45-40-es vereséget szenvedett a csapat. Így a hatodik helyen zárt. A női kardcsapatok viadalát az oroszok nyerték, akik a döntőben 45-30-ra múlták felül az olaszokat. A harmadik hely a mexikóiaké lett, azaz a tizennégy éves Natalia Botello az egyéni világbajnoki címe mellé bronzérmet is szerzett Plovdivban. A férfitőrcsapattól már az is bravúrnak számított, hogy bejutott a nyolcba, ahonnan viszont nem vezetett tovább az útja: a japánoknak tust is alig tudtak adni a fiúk, 45-14-re kaptak ki az elődöntőbe jutásért vívott mérkőzésen. A Mészáros Tamás, Frühauf Benjamin, Mendrey Tamás, Bellovicz Gábor alkotta együttest a folytatásban szoros meccsen, 45-42-re verték meg a németek, majd a hetedik helyért egyetlen tussal, 45-44-re maradt alul a franciákkal szemben. Tehát a csapat a nyolcadik helyen végzett. A világbajnokságot az amerikaiak nyerték, a döntőben hatalmas csatában 45-44-re győzedelmeskedtek a japánok ellen. A bronzérmet az oroszok szerezték meg. A plovdivi junior-világbajnokság hétfői zárónapján két csapatnak szoríthatunk: a férfi-párbajtőrözők – Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor, Esztergályos Patrik, Koch Máté – a 32 között 45-28-ra múlták felül a hongkongiakat, a tizenhatban a fekete lónak számító dél-koreaiak ellen 45-26-ra nyertek. A négy közé jutásért a románokkal mérkőznek. A Pásztor Flóra, Kondricz Kata, Tóth Janka, Kókai Csilla összetételű női tőrcsapat is a nyolcaddöntőben  kezdte meg a versengést, s nyert 45-28-ra a szingapúriak ellen. Az elődöntőért az olaszokat kell legyőznie. A részletes eredmények ITT megtekinthetők. Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.