UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-04-09 09:03

Majdnem-győzelem

Az utolsó pillanatokban úszott el a serdülőfiú-kézilabdaválogatott győzelme a Kielcében zajló felkészülési tornán: a házigazda lengyelek a magyarok kihagyott lehetőségeivel élve mentették 26-26-ra a végig kiélezett összecsapást.

reb A házigazda Lengyelország csapata, azaz a mondhatni legnehezebb ellenfél várt a Kielcében felkészülési tornán szereplő serdülő fiú kézilabdázókra. A legnehezebb, mert a házigazda ellen szerepelni sosem könnyű. Nem állítanánk, hogy a lengyel bíróknak hazahúzott a szívük, mindenesetre a magyaroknak fújt 22 percnyi kiállítás a hazaiak 10 minutumával szemben akár árulkodó adat is lehet.

balint_bence01
balint_bence01
Mindenesetre a norvégok elleni pénteki sikert követően lendülettel vágott neki a meccsnek Vágó Attila szövetségi edző csapata, amely végig kiélezett csatát vívott a lengyelekkel. A küzdelmes meccsen a félidőben egy góllal még vezettek a magyarok, ám a helyszínről érkező információk szerint a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A rivális élt a lehetőségekkel, és kevéssel a lefújás előtt, szerencsés góllal mentette 26-26-os döntetlenre a mérkőzést. Öt góljával Kecskés Bence lett a legeredményesebb magyar. Viszonyítási alapként kínálkozik egyébként, hogy a két csapat legutóbb a decemberi Olimpiai Reménységek Versenyén (az hagyományosan a visegrádi négy ország viadala) csapott össze, akkor Bálint Bencéék fölényes, 35-24-es siker arattak. A győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készülve azonban sokkal értékesebb tapasztalat lehet a verejtékes meccs, mintha agyonnyerték volna magukat a srácok. A társaság délután 14 órától Izrael válogatottja ellen zárja a tornát. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

SERDÜLŐ FIÚ KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA Lengyelország–Magyarország 26-26 (11-12) Kielce, játékvezetők: Chodorek, Popiel (lengyelek) Lengyelország: Balcerek, Baliga, Borowski, Dadej 3, Dekarz, Jakubowksi 3, Jędraszczyk, Kowalski, Kozycz 1, Matyjasik, Olejnoczak 3, Paterek 3, Pilitowski 3, Stefani 2, Ścisłowicz 8, Stelnicki, Styrcz, Wałach. Szövetségi edző: Marcin Smolarczyk Magyarország: Bálint 4, Czakó, Dely, Dobi, Fülöp, Gál 2, Győri, Kecskés 5, Kovács G., Kurucz 3, Merkovszki, Papp B. 2, Papp K. 3, Szász 3, Szép-Kis 1, Tóth Pa., Tóth Pé. 2, Vajda 1. Szövetségi edző: Vágó Attila Kiállítások: 4/3, ill. 5/3 Hétméteresek: 10, ill. 22 perc