UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2017-04-10 15:05

Fejlemény a Janza-ügyben

Megállapították, hogy ittasan vezette az autót az a személy, aki március 18-án belerohant Janza Richárd autójába. A balesetben az ifjúsági világbajnok kajakos és utastársa életét vesztette. A gyanúsított előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozták. A sportolót szombaton búcsúztatták a pilisborosjenői temetőben.

MTI/UP-info Már majdnem három hete a tragédiának, amely megrendítette a kajak-kenu és a teljes magyar (sport)társadalmat. Március 18-án éjjel Budapesten, a Szentendrei úton hátulról belerohantak a piros lámpa előtt szabályosan várakozó, 21 éves Janza Richárd autójába. A balesetben a kedvelt kajakos és utastársa életét veszítette (a szörnyű esetről itt írtunk).

Janza
Janza
Ma új fejlemény látott napvilágot. Ibolya Tibor fővárosi főügyész ismertette, hogy a nyomozás során beszerzett vegyészszakértői vélemény alapján az állapítható meg, hogy a gyanúsított a gépkocsit ittas állapotban vezette, ezért a nyomozást teljesítő Budapesti Rendőr-főkapitányság a korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfival súlyosabb bűncselekmény, halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúját közölte. A férfi a gyanúsítás módosítása ellen panaszt jelentett be, amelyet a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség elutasított. A kerületi ügyészség azt indítványozza, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatását további három hónappal hosszabbítsák meg. Az ügyészség szerint ezt a férfi terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és bizonyítottság esetén a kiszabható büntetés nagysága, valamint az elkövetés jellege, körülményei indokolják, továbbá az, hogy a gyanúsított egészségi állapotának javulása esetén felléphet a szökés, elrejtőzés veszélye. A történtek után Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere bejelentette: a Véda kamerarendszer kibővítését kéri a III. kerületi Szentendrei útra, és ezért a Belügyminisztériumhoz fordult. Janza Richárdot szombaton helyezték végső nyugalomra a pilisborosjenői temetőben. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.