UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2017-04-10 15:03

Még a háló alatt

Vasárnap véget értek az U19-es tollaslabdázók franciaországi Európa-bajnokságán a csapatversenyek csoportmérkőzései, a küzdelmek a magyar válogatott nélkül folytatódnak. Csapatunk, negyedik helyen zártnégyesében, így a játékosok már készülhetnek a keddtől zajló egyéni számokra.

Bruckner Vince A hétvégén befejezte szereplését az U19-es magyar tollaslabda-válogatott a korosztályos Eb-n a franciaországi Mulhouse-ban. A csapatversenyen 26 együttes kezdte meg a viadalt, ezeket hat csoportba sorolták. Minden egyes párharcban öt mérkőzést vívnak: fiú és leány egyesben, a két egynemű párosban, valamint vegyes párosban.

Madarész Réka üt Forrás: mtlsz.hu
Madarész Réka üt Forrás: mtlsz.hu
A magyarok nyitómeccsén 4-1-re a törökök győztek, a mieink egyetlen sikerét Pytel Gergő jegyezte, ami azért lehet meglepő, mert papíron a lányokat jegyzik magasabban a nemzetközi rangsorokban. Másnap az oroszok ellen folytatta válogatottunk, az eredmény ugyanúgy alakult, mint az első találkozón, ám ezúttal Sándorházi Vivien ünnepelhetett győzelmet. A finnek elleni vasárnapi csoportzáráson a kvartett harmadik helye volt a tét, a bravúr azonban nem sikerült: ezen a találkozón Madarász Réka győzelme volt kevés a diadalhoz. Három 4-1-es vereségével a magyar csapat a negyedik helyen végzett a csoportkörben, minek nyomán játékosaink hétfőn rápihenhetnek az egyéni számokra. A kedden kezdődő fiú egyesben két magyar érdekelt, a 64 közé jutásért Mórocz Ákos a svájci Tobias Kuenzivel, míg Pytel Gergő a portugál Carlos André Silvával találkozik. A fiú párosok között a Dulcz Zsombor, Mórocz Ákos duóért szoríthatunk, ők az első fordulóban a dán Paw Eriksen, Mads Thogersen kettős ellen kezdenek. A lányok mezőnyében egyesben a 32 közé kerülésért a harmadikként rangsorolt Madarász Réka a bolgár Mihaela Nejcsevával, míg a nyolcadik kiemelt Sándorházi Vivien a holland Madouc Lindersszel játszik. A Karsai Anett, Sándorházi páros a lett Una Berga, Liana Lencevica duó ellen nyit, míg a vegyes párosok viadalán a Dulcz, Karsai egység az észt Matis Kaart, Hannaliina Piho páros ellen, Pytel és Madarász pedig a finn Jere Övermark, Inalotta Suutarinen kettőssel küzd a továbbjutásért. További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.