UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Súlyemelés

2017-04-11 12:56

Európa-csúccsal, érem nélkül

Hiába a luxuskörülmények és a csodálatos helyszín, a magyarok nem váltották meg a világot az ifjúsági súlyemelők bangkoki világbajnokságán. A tizennégy versenyzőnk közül a dobogós helyek közélebe senki nem került.

Bruckner Vince A hétfőn véget ért, thaiföldi, ifjúsági súlyemelő-világbajnokságra a magyar válogatott ugyan nem utazott komoly reményekkel, a szereplése viszont még a vártnál is visszafogottabbra sikerült. A viadalok a kisebb súlycsoportokkal kezdődtek a második napon mutatkoztak be a magyarok, Orsós Richárd 56 kg-ban a 27., míg Major Nikoletta 48 kg-ban a 23. helyet szerezte meg. Csütörtökön három versenyzőnkkel folytatódtak a küzdelmek, a 62 kg-ban Kerekes Patrik a 31., az 53 kg-ban Varga Virág a 21. helyen zárt, Árvai Cintia kiesett. A vb negyedik napján is három magyarért szoríthattunk: a fiúk között Fekécs Sámuel 69 kg-ban a 32. helyet szerezte meg, a lányok mezőnyében pedig 58 kg-ban Breitner Vivien a 34., Oláh Natália a 36. helyen végzett.

A legeredményesebb magyar, Holló Szilár  d a nyolcadik helyen zárt +94 kg-ban Forrás: Weightlifting News Agent
A legeredményesebb magyar, Holló Szilár d a nyolcadik helyen zárt +94 kg-ban Forrás: Weightlifting News Agent
A szombati versenynap magyar érdekeltség nélkül zajlott, vasárnap viszont már Terebesi Adrián sikerének örülhettünk: 85 kg-ban Európa-csúcsot lökött, igaz, a roppant erős világbajnoki mezőnyben az csak a 21. helyre volt elég. A lányok viadalán Mitykó Veronika 75 kg-ban 14.-ként zárt. A hétfői zárónapon születtek a legjobb magyar helyezések: a fiúk között Holló Szilárd +94 kg-ban a világbajnoki nyolcadik helyet szerezte meg, míg a lányoknál +75 kg-ban Pákozdi Éva a 10. lett. Az utolsó versenynapon szerepelt még Járóka Gábor és Boros Viktória, előbbi 94 kg-ban a 20., utóbbi pedig +75 kg-ban a 13. helyen végzett. A kisebb súlycsoportokat szokás szerint ázsiai országok versenyzői uralták, kínai, thaiföldi és észak-koreai emelők nyertek, és ahogy haladtunk felfelé, úgy kerültek fölénybe a súlyemelésben hagyományosan sikeres országok képviselői, köztük ázsiaiak (kazahok, üzbégek) is, illetve Európából bolgárok, fehéroroszok, oroszok.