UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2017-04-11 16:55

Tovább gyűltek a meccsek

Szófiában, a szeptemberi ifjúsági Európa-bajnokság hosszú felkészülési folyamatának részeként bokszolt a korosztály néhány ökölvívója az Emil Zsecsev-emlékversenyen. A színvonalas megméretésen Pallai Kevin (75 kg) jutott a legtovább, bronzérmet nyert, egyelőre azonban az ő esetében sem az eredményességen, hanem a nemzetközi rutin megszerzésén volt a hangsúly.

Majer Dániel Tizenhét ország 85 versenyzője vett részt az Emil Zsecsev-emlékversenyen, Szófiában. Az ifjúságiak nemzetközi megméretésére a korosztály legjobbjai is eljöttek, velük igyekezett felvenni a versenyt a Füzesy Zoltán vezette magyar csapat, amely a szeptemberi Európa-bajnokságot szem előtt tartva továbbra is igyekszik tűzben tartani a fiatalokat.

Pallai Kevin volt a magyarok legjobbja Szófiában Forrás: haon.hu
Pallai Kevin volt a magyarok legjobbja Szófiában Forrás: haon.hu
„Az oroszok, a kazahok és az azeriek is teljes csapattal érkeztek, de más országokat is képviseltek figyelemre méltó ökölvívók, sokszínű mezőny gyűlt tehát össze. De mindenképpen az oroszok és a kazahok voltak a legerősebbek” – vázolja az erőviszonyokat Füzesy Zoltán, az ifjúsági válogatott vezetőedzője. A magyar csapatban akadtak jobb és rosszabb teljesítmények, de azt semmiképp sem mondhatjuk, hogy Európa-bajnoki formában bokszoltak volna a fiatalok. „Jakab Alex esetében például még nagyon érződött a rutintalanság. Jó mentalitású bokszoló, sokat várunk tőle, de ezt most még elizgulta, lelkileg kell megerősödnie.  A 81 kilós Egerváry Richárd mentálisan fejlődhet még, mert az orosz Fokin ellen jól kezdett, a második menetben viszont mint akiből kihúzták a szelepet, úgy leeresztett. Tulajdonképpen nagyra nőtt gyerek, elsőéves ifi, van még ideje” – értékel Füzesy, hozzátéve: olyan versenyzője is akadt a bronzérmes Pallai Kevin személyében, akinél egyszerűen klasszisokkal jobb volt az ellenfele. Kevinre az orosz Tyetyerjov ellen még rá is kellett számolni. Bernáth Attilának a súlycsoporttal akadtak gondjai, míg Botos Károlyt a bírók tették partvonalon túlra. „Bernáth az ezt megelőző, vilniusi viadalon még 49 kilóban indult, az 52 egyelőre túl sok neki, ráadásul nem is úgy bokszolt, ahogy igazi versenyzőtől elvárható. Botos jól bokszolt, szinte hozzá sem ért bolgár ellenfele, ezért érthetetlen, hogy miért nem jutott tovább. Egyértelműen a bírókban látom a kiesésének okát.” Az ifjúsági válogatott a szeptemberi Európa-bajnokságra koncentrál, Füzesy Zoltánék addigra igyekeznek megtalálni a megfelelő csapatot. „Abban mindannyian egyetértünk, hogy sokkal több nemzetközi mérkőzést kell vívniuk a fiataloknak, mert csak úgy fejlődhetnek. Ezért majdnem minden hónapban legalább egy versenyen indulnak azok, akikről úgy gondoljuk, hogy beférhetnek az Eb-csapatba. Legközelebb például április végén Montenegróban lépnek szorítóba – mondja Füzesy, aki a leendő csapatról is szót ejt. – Akad egy-két súlycsoport, amelybe tényleg bárki bekerülhet, és olyan is, amelyben jóval egyértelműbbek az erőviszonyok. Csak a munkára koncentrálunk, és aszerint döntünk, hogy ki hol tart szeptemberben.” Egyéb korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

A II. EMIL ZSECSEV-EMLÉKVERSENY ARANYÉRMESEI 49 kg: Cosmin Petru Girleanu (román), 52 kg: Makszim Zajcev (orosz), 56 kg: Eduard Szavin (orosz), 60 kg: Szanatalij Toltajev (kazah), 69 kg: Jermahan Zsakpekov (kazah), 75 kg: Danyil Tyetyejov (orosz), 81 kg: Oronzo Birardi (német), 91 kg: Bozsidar Bozskov (bolgár), +91 kg: Mahammad Abdullajev (azeri)