UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2017-04-12 20:36

Csak így tovább!

Jól kezdték a magyarok a franciaországi U19-es tollaslabda Eb egyéni küzdelmeit, a leányok között még minden játékosunk versenyben van, és a fiúknál is született szép eredmény Pytel Gergő révén.

Bruckner Vince Egyelőre jól szerepelnek a magyar versenyzők Mulhouse-ban: szerda estig egyesben három játékosunk és az egyetlen leánypárosunk van versenyben.

Sándorházi Vivien egyesben és párosban is versenyben van még Forrás: delmagyar.hu
Sándorházi Vivien egyesben és párosban is versenyben van még Forrás: delmagyar.hu
Fiú egyesben Pytel Gergő jutott a legjobb 32 közé, az első kanyarban a portugál Silvát, míg a második mérkőzésén a skót Pringle-t verte két játszmában, a 16 közé jutásért pedig a szlovén Jerčinovič-csal találkozik. Mórocz Ákos az első fordulóban 2-0-s vereséget szenvedett a svájci Künzi ellen. A leányok mezőnyében eddig százszázalékos a magyar szereplés: Sándorházi Vivien a holland Linders ellen kezdett, és nyert 2-1-re, míg Madarász Réka a bolgár Nejcsevát gyűrte le a nyitómeccsén (2-0). Előbbi a lengyel Glijerrel, utóbbi a török Inallal meccsel a harmadik körben. Fiú párosban nem sikerült a jó szereplés: Dulcz Zsombor és Mórocz kettőse az első meccsén kikapott az Eriksen, Thogersen dán párostól. A lányoknál viszont a Karsai Anett, Sándorházi duó legyőzte a lett Berga, Lenevica egységet, a 16 közé jutásért a szlovák Tarcalová, Vargová párossal játszanak. Nem sikerült a bravúr a Pytel, Madarász vegyes párosnak, ők a finn Övermark, Suutarinen kettős ellen buktak el az első kanyarban.