UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2017-04-15 18:38

Mini mezőny, maxi hangulat

Három korosztály tornászleányai vették birtokba a Tornacsarnokot, ahol az ifjúsági, a kadet- és a serdülő-korosztály csapatbajnokságának első, tavaszi fordulója zajlott. Az ifjúságiak versenyét – a Postás SE színeiben – az EYOF-ra készülő válogatott nyerte.

D. B. A Tornacsarnok afféle dupla versenynek adott otthont. A fővárosi és vidéki egyesületek versengésében két külön győztest avattak, budapesti, illetve vidéki sorrendet hirdettek. A csapatok eredménye egyben az országos csapatbajnokság első, tavaszi fordulójának pontjait jelentik. Az október 28-i második, őszi forduló után kerül sor az eredményhirdetésre. Hat csapat, két ifjúsági és négy kadet, egy mezőnyben hajtotta végre a gyakorlatait. A négy szeren egyszerre folyt a munka, a csapatok a befejezett részek után beosztás szerint váltották egymást. Mivel összesen hat együttes volt jelen ebben az összevont korosztályban, így kettőnek minden körben alkalma adódott szusszanni kicsit, és lélekben is felkészülni a következő szerre.

Fehér Nóra Fotó: Baranyi László
Fehér Nóra Fotó: Baranyi László
A lelátó szinte csurig volt nézőkkel, akik feszült figyelemmel és érdeklődéssel, szendvicset majszolva és kávét kortyolgatva figyelték az eseményeket. Nemcsak a tökéletesen kivitelezett ugrások és szaltók végén díjazták vastapssal a versenyzőket, hanem egy-egy rosszul sikerült mozdulat vagy esés után is, hogy biztassák az esetenként kicsit izguló, de tehetséges lányokat. Nemcsak a közönség, hanem a versenyzők is lelkesen támogatták egymást; a talajgyakorlatok alatt például néha a zenét is túlkiabálva zengett az egész Tornacsarnok az éppen szőnyegen levőnek intézett „Hajrá!” és „Menni fog!” varázsszavaktól. Annak ellenére, hogy a csapatok azért küzdöttek, hogy felülmúlhassák egymást, a lányok a magánéletben jó viszonyban vannak. Igazi sporttársak. A gyakorlatok után többször is megesett, hogy öleléssel gratuláltak ellenfelüknek, és örültek a másik magas pontszámának. A ifjúsági korosztályban a Postás SE szerezte meg az első helyet. Érdekes módon… A csapatot ugyanis az EYOF-válogatott tagjai alkották. Az MTK Budapest, amely egy éve átvette a Postás tornászait, önállóan még nem tudott volna csapatot indítani, adott tehát versenyzőket a „közös” csapatba, és melléjük érkezett Fehér Nóra a Győri AC-ból. Draskóczy Imre, a csapat edzője, aki a női válogatott szövetségi kapitánya is egyben, elégedett volt a tornászai által nyújtott teljesítménnyel. A Postás győri tagja, Fehér Nóra elmondta, nagyon szereti ezt a versenyt, mert oldottabb a hangulata, mint az egyénieké. Egyéb korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

UTÁNPÓTLÁS-CSAPATBAJNOKSÁG, LEÁNYOK, 1. FORDULÓ. TORNACSARNOK Ifjúságiak (2 csapat): 1. Postás SE (Fehér Nóra, Medved Regina, Paulovics Alina, Schermann Bianka, Szénás Anna), 2. KSI Kadet (Budapest-bajnokság): 1. KSI SE (Bailey Kamea, Fehér Lili, Halmai Anna, Gáspár Gréta, Gyovai Panna, Szmirnov Anna) 2. FTC Kadet (vidékbajnokság): 1. TC Békéscsaba (Purguly Zsuzsanna Kíra, Sándor Roxána Lili, Szabó Éva, Szarka Laura Netti, Szilágyi Nikolett) 2. Dunaferr SE Serdülők (Budapest-bajnokság): 1. Postás SE Serdülők (vidékbajnokság): 1. Szombathelyi Sportiskola