UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-04-16 13:31

Száz százalék

Hibátlan mérleggel zárta a fiú U15-ös vízilabda-válogatott a miskolci Mento-kupát. A tornagyőztes magyar csapat az utolsó, amúgy tét nélküli meccsén 12-7-re győzte le a horvátokat.

P. V. Soha rosszabb tornát, amelyen magyar vízilabda-válogatott pedig olyan ellenfelekkel néz szembe, mint a világ élvonalába tartozó szerbek, horvátok, montenegróiak és olaszok. Az U15-ös válogatott, ha nem is ebben a sorrendben, de szépen „kipipálta” őket a miskolci Mento-kupán, amit már a zárónap előtt megnyert.

Mindegyik ellenfelénél jobbnak bizonyult a magyar csapat Forrás: MVLC
Mindegyik ellenfelénél jobbnak bizonyult a magyar csapat Forrás: MVLC
Ettől persze még a Székely Bulcsú és Kovács Róbert által irányított együttes nem úgy szállt a vízbe vasárnap a Kemény Dénes Uszodában, hogy a horvátok elleni meccset kellemes húsvéti fürdőzéssel tölti el. Nagyon is fűtötte a százszázalékos teljesítmény iránti vágy. A találkozó első félideje nem hozott túl sok gólt, a harmadik negyed 3-3-ról indult, s bár a meccsen a magyar csapat két góllal is vezetett, a horvátok a játékrész elején fordítottak. No, nem sokáig birtokolták az előnyt, így újra ők futottak az eredmény után, egészen a negyedik negyed feléig: 8-7 után a magyarok már nem engedtek teret a vetélytársnak, egyre növelték az előnyt, s végül 12-7-es diadalt arattak. A mérkőzésen Gyapjas Brendon 68 százalékkal védett, Pető Attila négy, Várkonyi Ádám három gólig jutott. De ahogy a korábbi összecsapásokra, úgy erre is igaz: a győzelem csapatmunka volt. Az olimpiai bajnok Székely Bulcsú a torna után így értékelt a szövetség honlapján: „Hurráoptimista embernek tartom magam, de nem csak ezért állítom, hogy jó kis csapatunk van. Számtalan olyan tehetséget tudhatunk benne, aki a saját korosztályában meccseket képes eldönteni. Jó szellemű társaság, de fontos hangsúlyozni, hogy az elmondottak alapján sem törvényszerű, hogy azonnal jönnek a kiugró eredmények.” A zárónap másik mérkőzésén az olaszok 11-6-ra múlták felül Montenegrót, így ők szerezték meg a torna második helyet. A horvátok lettek a harmadikok, a montenegróiak a negyedikek, míg a szerbek ötödikként végeztek.

U15-ÖS MENTO-KUPA, MISKOLC Eredmények: Magyarország–Olaszország 8-7, Magyarország–Montenegró 14-10, Szerbia–Horvátország 8-6, Horvátország–Olaszország 6-6, Montenegró–Szerbia 6-5 Április 15., szombat: Olaszország–Szerbia 7-4, Horvátország–Montenegró 13-8, Magyarország–Szerbia 9-4 Április 16., vasárnap: Olaszország–Montenegró 11-6, Magyarország–Horvátország 12-7 A torna végeredménye: 1. Magyarország 12 pont, 2. Olaszország 7 pont, 3. Horvátország 4 pont, 4. Montenegró 3 pont, 5. Szerbia 3 pont Az U15-ös válogatott kerete Hörömpő Botond (Cegléd), Gyapjas Brendon (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Molnár Erik (UVSE), Szabó Bence (FTC) , Gábor Lőrinc (Százhalombatta), Lantos István (KSI), Várkonyi Ádám (FTC), Pető Attila (KSI), Bőröczky Marcell (Vasas), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Nyíri Balázs (KSI), Fótos Tamás (Vasas), Lőrinc Ákos (Eger), Dávid Zoltán (BVSC)

Egyéb korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.