UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-04-17 18:10

Zárás kiütéssel

Fölényes sikerrel fejezte be az U16-os leány labdadarúgó-válogatott a Szlovéniában rendezett UEFA Development-tornát: Nagy Vanessza és Czellér Dorottya is duplázott, a társaság végül 7-0-ra verte Litvániát – tudósít az MLSZ.

UP-info A Schumi Dorottya vezette magyar csapatból többen tagjai voltak annak az U17-es együttesnek, amely az ősszel veretlenül harcolta ki a továbbjutást Európa-bajnoki selejtezőcsoportjából, tavasszal pedig egészen az utolsó mérkőzésig harcban állt az Eb-részvételért a szerbiai elitkörben. Hozzájuk most újabb 2001-es és 2002-es születésű játékosok csatlakoztak a szlovéniai UEFA Development-tornára. leanyfociA lányok az első találkozón fölényes, 9-0-ás győzelmet arattak Luxemburg ellen, a második meccsen viszont 2-0-ra kikaptak a házigazda szlovénoktól. A magyar csapat a harmadik mérkőzésén Litvánia ellen lépett pályára, és az első perctől az utolsóig uralta az összecsapást, amely végül megint csak hatalmas különbségű, 7-0-s sikert hozott. „Egyértelműen azt éreztem a játékosokon, hogy szeretnének javítani a Szlovénia elleni vereséget követően – idézte Schumi Dorottyát az MLSZ honlapja. – Sokkal feljebb toltuk a védekezésünket, és ezúttal a középpályás játékunk is jobban működött, ami mindenképpen biztató. A végeredmény reálisan tükrözi a játék képét, jobb csapat a miénk a litvánokénál, annak pedig külön örülök, hogy több újoncunknak is sikerült gólt szereznie.” A szövetségi edző összességében is elégedett volt a tornán látottakkal. „Hasznos viadalon szerepeltünk, a keretben több újonc játékosunk is helyet kapott. Még több ilyen nemzetközi felkészülési tornára, meccsre lenne szükségünk ahhoz, hogy felvegyük a versenyt az európai élmezőnnyel. Szeptemberben már indulnak az Európa-bajnoki selejtezők, ebből a szempontból is értékes tapasztalatokat szereztünk Szlovéniában. A mutatott játékkal mindhárom meccsen elégedett lehettem, nagy labdabirtoklási fölényt tudtunk kialakítani az összes meccsen, még Szlovénia ellen is, csak akkor sajnos nem volt éles a támadójátékunk, hiába tartottuk mezőnyben jól a labdát. Örülök, hogy szép győzelemmel zártuk a tornát.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

U16-OS LEÁNY FELKÉSZÜLÉSI TORNA, SZLOVÉNIA Magyarország–Litvánia 7-0 (2-0) Magyarország: Pap Petra – Balogh Noémi, Fördős Beatrix (Papp Luca, 41.), Bálint Kata, Csolti Réka (Pacsuta Dóra, 41.) – Erdész Fanni (Kovács Eszter 41.), Buzás Kata – Pusztai Sára (Szélpál Nóra, 41.), Pintye Vivien (Krisztián Lilla 41.), Nagy Virág (Czellér Dorottya, 41.) – Nagy Vanessza Gólszerzők: Nagy Vanessza (5., 70.), Pusztai Sára (39.), Czellér Dorottya (50., 73.), Szélpál Nóra (77), Krisztián Lilla (80.)