UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-04-18 15:11

Értékes érem Rigából

Harmadik helyen végzett a rigai nemzetközi tornán az U15-ös jégkorong-válogatott. A magyar csapat tíz mérkőzéséből nyolcat megnyert a rendkívül erős mezőnyben, csak a svéd Tordon tudta megállítani.

Bruckner Vince A hét végi rigai nemzetközi tornán egyedüli válogatottként vett részt az U15-ös magyar csapat orosz, svéd, finn, lett, svájci, fehérorosz, litván és észt klubcsapatok mellett. A válogatott remekül helyt állt az európai topbajnokságok együttesei ellen.

Erős mezőnyben szerzett bronzérmet az U15-ös válogatott Forrás: jegkorongszovetseg.hu
Erős mezőnyben szerzett bronzérmet az U15-ös válogatott Forrás: jegkorongszovetseg.hu
Az első csoportkörben, amelyben hat együttes szerepelt, a magyar csapat hibátlan mérleggel zárt, öt mérkőzéséből ötöt megnyert, és még gólt sem kapott: 20-0-s gólkülönbséggel fejezte be a szakaszt. A legjobb nyolc között újabb három együttessel küzdhetett a négy közé jutásért. A svéd Dalacarlia 2-0-s és a házigazda Dinamo Riga 6-0-s legyőzése után a szintén lett H. S. Riga elleni 1-1-es döntetlen a még továbbjutó, második helyre volt elég a csoportban, mivel az erősebb rigai együttes jobb gólkülönbséggel végzett. Az elődöntőben a viadal egyik legnagyobb esélyesével, a svéd Tordonnal találkozott a válogatott, amelynek tétje nemcsak a döntőbe kerülés, hanem az U15-ös válogatott eddigi legjobb szereplése is volt, mivel korábban még nem jutott döntőbe. Az északiak végig irányították a mérkőzést már az első harmadban 2-0-ra vezettek, s előnyük kitartott a végéig, 4-2-vel ők jutottak a fináléba. A bronzmeccsen a szintén svéd Lulea együttesével játszott a csapat, amelyet magabiztos játékkal, szinte végig vezetve 3-1-re megnyert.