UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2017-04-18 14:21

Hazai fölény

Vasárnap véget ért az U19-es tollaslabdázók franciaországi Európa-bajnoksága: a magyar válogatott szépen helyt állt, csapatban ugyan nem sikerült a továbbjutás, Sándorházi Vivien egyesben elért negyeddöntője viszont mindenképpen értékes teljesítmény.

Bruckner Vince Befejeződtek az április elején csaknem két hétig tartó Eb küzdelmei: a franciaországi Mulhouse-ban. Csapatban nem úgy sikerült az Európa-bajnokság a magyar válogatottnak, ahogy a játékosok tervezték: mindhárom mérkőzését 4-1-re vesztette el az együttes, az oroszok, a törökök és a finnek ellen sem sikerült a bravúr. A végén a házigazda franciák örülhettek, viszonylag simán meneteltek, a főtáblán minden összecsapást 3-0-ra nyertek, beleérve az oroszok elleni döntőt is. A bronzérmen az angol és a dán csapat osztozott. A csapatverseny után a magyarok bíztak a jobb egyéni szereplésben, ami nem volt alaptalan. A fiúk közül Pytel Gergő emelhető ki, ő az első két meccsét simán, két szettben nyerte, a tizenhat közé jutásért viszont a tizenötödik kiemelt szlovén Rok Jerčinovič ellen már nem tudott győzni. A franciák pedig az egyéni számokban sem vettek vissza, egyesben Toma Junior Popov szállította a galloknak az aranyat, a fináléban honfitársát, Arnaud Merkle-t múlta felül 2-0-ra. Párosban sem tudták legyőzni Popovot, Thom Gicquel oldalán szettveszteség nélkül hozta a páros Eb-aranyat.

Madarász Réka tizenhat közé jutott egyesben az Eb-n Forrás: mtlsz.hu
Madarász Réka tizenhat közé jutott egyesben az Eb-n Forrás: mtlsz.hu
A lányok között már a mieink is vérmesebb reményekkel indulhattak, mivel Madarász Réka a harmadik, Sándorházi Vivien pedig a nyolcadik kiemelt volt a versenyen. Madarász az első két kört még sikerrel vette, a 8 közé jutásért az ukrán Marina Iljinszkaja erősebbnek bizonyult. Sándorházi Vivien ugyanakkor a nehéz kezdés után megverte a francia Margot Lambertet, majd a peches sorsolásának köszönhetően a negyeddöntőben az első kiemelt dán Julie Jakobsennel találkozott. Ellene az első szettben még szépen tartotta magát, annak elvesztése után viszont megtört, és végül nem jutott négy közé. A viadalt végül a papírformának megfelelően Jakobsen nyerte, a döntőben a Madarászt is búcsúztató Iljinszkaját győzte le. Párosban svéd győzelem született, az első kiemelt svéd duó, Karlsson és Magnusson a fináléban 2-0-ra verte a dán Boje, Jakobsen kettőst. A vegyes párosok mezőnyében pedig az orosz Alimov, Datyelova duó nyert. Összességében a magyar válogatott teljesítménye megfelel a várakozásoknak, a csapatversenyben nem sikerült a bravúrt jelentő továbbjutás, egyesben majdnem minden versenyző nyert mérkőzést, Sándorházi Vivien nyolc közé jutása pedig kiemelkedő eredmény. A legsikeresebb egyértelműen a hazai pályán szereplő francia válogatott három aranyéremmel. Éremtáblázat:
1. Franciaország 2 - -
2. Dánia 1 1 2
3. Oroszország 1 - -
Svédország 1 - -
5. Anglia - 1 1
6. Skócia - 1 -
Ukrajna - 1 -
8. Lengyelország - - 3
9. Hollandia - - 1
Németország - - 1
Szlovénia - - 1