UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-04-19 21:02

Mélyről indulunk

A szlovákok ellen lejátszott felkészülési mérkőzés végeredményén (0-4) is látszik, hogy még nagyon az út elején jár a német Michael Boris irányította U21-es labdarúgó-válogatott, amely rövidke összetartást követően Zólyomba utazott, hogy tovább csiszolja a szinte teljesen kicserélődött keret játékát.

UP-info Második felkészülési mérkőzését is lejátszotta a megújult U21-es labdarúgó-válogatott, és a szlovákoktól  4-0-s vereséget szenvedett. A szabály értelmében kizárólag 1996. január elseje után született labdarúgókkal kiálló együttes még az út elején tart, de nincs sok ideje, szeptemberben ugyanis már tétmérkőzésen kell pályára lépnie.

Új arcok régi célokkal Forrás: mlsz.hu
Új arcok régi célokkal Forrás: mlsz.hu
A korosztályváltáson áteső U21-es együttes tagjai hétfőn érkeztek meg Telkibe, hogy Michael Boris szövetségi edző irányításával részt vegyenek az Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés második összetartásán. A cél a játékrendszer alapjainak letétele és az együttes összeszoktatása volt, hogy a háromnapos felkészülés zárásaként a szlovákokkal játsszon barátságos mérkőzést az együttes Zólyomban. Az új keret első, görögök elleni felkészülési mérőkzéséhez képest számos poszton változtatott a szövetségi edző – mindössze Jancsó András és Kecskés Máté szerepelt az akkoriak közül a kezdőcsapatban –, akinek mellesleg a szomszédaink elleni összecsapás volt az első találkozója az U21-esek élén, korábban ugyanis az U19-es válogatott mellett tevékenykedett. Némileg nehezítette Boris munkáját, hogy – mivel nem hivatalos UEFA-játéknapon rendezték a mérkőzést – a légiósokat nem hívhatta haza, valamint tekintettel kellett lennie az NB I sűrű menetrendjére is. Az eredmény ennek tükrében aligha meglepő, a szlovákok 4-0-ra megverték a mieinket. „Nagyon kevés időnk volt a felkészülésre, gyakorlatilag egyetlen valódi edzést követően álltunk ki. Teljesen új kerettel, az 1996. január 1-je után született játékosokkal készülünk a selejtezőkre. A fiúknak meg kell ismerniük egymást, és persze nekem is őket, egyelőre nagy a fluktuáció, sokuknak lehetőséget adunk a bizonyításra, a szlovákok ellen készülő keretbe például hatan a másodosztályból érkeztek. A tanulási folyamat elején járunk, minden mérkőzésen tanulunk a hibákból. Ugyanakkor nincs sok időnk az első tétmérkőzésig, kettőzött erővel kell tehát dolgoznunk, hogy készen álljunk, ha itt az idő” – nyilatkozta Michael Boris az mlsz.hu-nak. Valóban nincs sok ideje az együttesnek, az első selejtező mérkőzésre szeptember 5-én, Málta ellen kerül sor, amelyet ebben az évben még további három találkozó követ a svédek, belgák, törökök, máltaiak és ciprusiak alkotta csoportban, amelyből a csoportgyőztes automatikusan kvalifikál a 2019-es kontinenstornára, a kilenc csoport négy legjobb másodikja pedig playoffban dönt a maradék két kiadó helyről. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, ZÓLYOM (SZLOVÁKIA) Szlovákia–Magyarország 4-0 (2-0) Szlovákia: Jakubech – Varga, Sulek, Kácer, Gric, Cmelik, Siplak, Tupta, Hancko, Polievka, Stefanec Magyarország, I. félidő: Gyollai Dániel – Szivacski Donát, Kecskés Ákos, Jancsó András, Zabari Dávid, Vida Máté, Kleisz Márk, Sejben Viktor, Rácz Barnabás, Makrai Gábor, Tóth Milán Magyarország, II. félidő: Horváth Dániel – Talabér Attila, Szélpál Norbert, Barna Szabolcs, Zachán Péter, Gazdag Dániel, Csernik Kornél, Katona Máté, Bartos Julián, Deli Márió, Tóth Milán