UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-04-19 13:58

Örömpóló, világszínvonalon

Világszínvonalú tornát nyert az U15-ös fiú vízilabda-válogatott Miskolcon, az olasz, a horvát, a montenegrói és a szerb ellenfelet is legyőzte a Mento-kupán. A csapat teljesítményét a szövetségi edző, Székely Bulcsú értékeli.

Bruckner VinceIdén már másodszor ünnepelhetett nagy sikert Székely Bulcsú, hiszen februárban a KSI vízilabda-szakosztályával megnyerték Az év műhelye-díjat, most pedig, az első jelentős eseményén, tornagyőzelemnek örülhetett az U15-ös fiú válogatottal a miskolci Mento-kupán. Nem is akármilyen csapatok ellen. A mezőnyben a vízilabdasport legerősebb országai képviseltették magukat: Horvátország, Montenegró, Olaszország és Szerbia. A hazai pályán szereplő magyar válogatott ellenük nyújtott százszázalékos teljesítményt. A mester elégedett volt az együttesével: „Gratulálok a csapatnak, valóban a jelenlegi elit ellen játszottunk, remek körülmények között, és maradtunk veretlenek. Ugyanakkor az lenne a legnagyobb hiba, ha elhinnénk, hogy mi vagyunk a legjobbak. Pozitív visszajelzésnek fogjuk fel a tornát, azt mutatja, hogy jó úton járunk.”

Minden meccsét megnyerte az U15-ös válogatott a Mento-Kupán Forrás: waterpolo.hu
Minden meccsét megnyerte az U15-ös válogatott a Mento-Kupán Forrás: waterpolo.hu
Viszont hiába a viszonylag sima tornagyőzelem, azt az olimpiai bajnok Székely Bulcsú sem gondolja, hogy a magyar válogatott kimagaslik a korosztály mezőnyéből: „A többi korosztályhoz hasonlóan, az U15-ösben is, a nemzetközi tornákon a magyar válogatott egy az esélyesek közül. Legtöbbször a napi forma dönti el, ki örül a végén.” Ugyan a kapitány az első jelentős eseményén szerepelt az U15-ös csapattal, de azonnal remek eredményeket szállított. Kérdés, a mutatott játék mennyire nyűgözte le: „Nemcsak az én véleményem szerint, hanem számos jelenlévő edző is megjegyezte, öröm volt nézni a csapatot. Nagyon fontos, hogy játszotta a vízilabdát. Az U15-ös korosztályban az is számít, hogy élvezzék a srácok a játékot, ha ez nincs így, akkor mi valamit elrontottunk.” A kapitány korábban már nyilatkozta, hogy számos olyan játékost tudhat a csapatában, aki egyedül képes meccseket eldönteni. Ugyanakkor elmondta, az egységet sem hiányolja: „Győzelmek után természetesen mindig könnyebb igazi csapatról beszélni, kudarc esetén derül ki, mennyire vagyunk egységesek. Viszont amennyire látom, ezzel nem lesz gond, mert nagyon összetartó, jó társasággal dolgozom.”

U15-ÖS MENTO-KUPA, MISKOLC Eredmények. Április 14., péntek: Magyarország–Olaszország 8-7, Magyarország–Montenegró 14-10, Szerbia–Horvátország 8-6, Horvátország–Olaszország 6-6, Montenegró–Szerbia 6-5 Április 15., szombat: Olaszország–Szerbia 7-4, Horvátország–Montenegró 13-8, Magyarország–Szerbia 9-4 Április 16., vasárnap: Olaszország–Montenegró 11-6, Magyarország–Horvátország 12-7 A torna végeredménye: 1. Magyarország 12 pont, 2. Olaszország 7 , 3. Horvátország 4 , 4. Montenegró 3 , 5. Szerbia 3 Az U15-ös válogatott kerete Hörömpő Botond (Cegléd), Gyapjas Brendon (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Molnár Erik (UVSE), Szabó Bence (FTC) , Gábor Lőrinc (Százhalombatta), Lantos István (KSI), Várkonyi Ádám (FTC), Pető Attila (KSI), Bőröczky Marcell (Vasas), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Nyíri Balázs (KSI), Fótos Tamás (Vasas), Lőrinc Ákos (Eger), Dávid Zoltán (BVSC)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.