UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-04-19 10:42

Telkiben a bajnokok

Telkiben először találkoztak egymással az OTP Bozsik Bajnokok Program fiatal focistapalántái, hogy jelenlegi és korábbi neves labdarúgók társaságában megkezdjék a felkészülést a májusi Magyar Kupa-döntő előtti gálamérkőzésre.

UP-info Korábbi és jelenlegi válogatott labdarúgókkal futballozhattak együtt az OTP Bozsik Bajnokok Program ifjú ígéretei. A kiválasztott gyerekekre a májusI nagy nap előtt várt felkészítés az MLSZ telki edzőtáborában.

Először találkoztak egymással az OTP Bozsik Bajnokok Program ifjú ígéretei Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
Először találkoztak egymással az OTP Bozsik Bajnokok Program ifjú ígéretei Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
Sipos Jenő, az MLSZ szóvívője a sajtótájékoztatón elmondta: a szövetség és az OTP Bank novemberben indított közös programjának célja országszerte felkutatni azokat a 10-14 éves tehetségeket, akiket még nem igazolt le klub, de futballszeretetüknek, szorgalmuknak, teljesítményüknek, valamint közösségi aktivitásuknak köszönhetően kitűnnek. A pedagógusok november közepe óta jelölhették tanítványaikat a programba, végül 382 nevezést regisztráltak. A számos jelöltből 24 olyan – többségében nehéz körülmények között élő – fiút és 12 lányt választott ki a szakmai zsűri, akik a tulajdonságaikkal kiemelkednek. A fiatalok május 31-én a Groupama Arénában, a Magyar Kupa döntőjének felvezetéseként vehetnek részt gálamérkőzésen, amelyen Keleti, illetve Nyugati csapat néven, fiúk és lányok alkotta vegyes együttesben mérkőzhetnek meg. A kiválasztottak először Telkiben, a bajnokok edzőtáborában találkozhattak egymással és persze jelenlegi és korábbi neves labdarúgókkal. A Nyugati csapatot Király Gábor, Juhász Roland, Fenyvesi Evelin és Hajdú B. István, a Keleti együttest pedig Gera Zoltán, Torghelle Sándor és Nyilasi Tibor edzette. A cicázással és fejelgetésekkel kezdődő bemelegítés után a nagyok cselezési és góllövő technikákat tanítottak a kicsiknek, később pedig kispályás együtt is játszottak velük. A mérkőzésen a két csapat először mérhette össze tudását. Gera Zoltán szerint már most kitűnt egy-két tehetséges ifjonc. A gyerekek Király Gábort is levették a lábáról, ő a hasonló kezdeményezések fontosságát hangsúlyozta az mlsz.hu-nak, kiemelve a hátrányos helyzetű vidéki gyerekek bevonását.