UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2017-04-21 21:37

Csoda Nándor módra

Elképesztően tempózott 100 m gyorson a 17 éves Németh Nándor a Debrecenben zajló felnőtt úszóbajnokságon, így nemcsak a szám győztese lett, hanem megváltotta a csapattagságát a nyári budapesti felnőtt-világbajnokságra.

reb Alig telt el egy nap azóta, hogy a 15 éves Késely Ajna legyőzte 400 m gyorson a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát, újabb tinédzser hívta fel magára a figyelmet a debreceni felnőtt úszó ob-n.

uszas_nemeth_nandor
uszas_nemeth_nandor
No igen, akit Cseh László edzője, Plagányi Zsolt készít fel, attól lehet számítani a jó eredményre. No de olyanra, amilyet Németh Nándor produkált 100 m gyorson? A tavalyi hódmezővásárhelyi junior Európa-bajnokságon a 4x100 m-es mix gyorsváltó tagjaként ezüstérmes egri Németh 48,64-es időt repesztett 100 m gyorson, így nemcsak megelőzte a hazai villámembereket, hanem a felnőtt-világranglista tizedik helyére tempózta magát. Ideje egyúttal országos csúcs is. „Erre egyáltalán nem számítottam... Próbáltam javítani a legjobb időmön, de hogy 49-en belül tudok jönni, ráadásul megdöntöm az országos csúcsot... Ez meg sem fordult a fejemben. Persze, remek érzés. Én eddig a junior Európa- és világbajnokságra készültem, de akkor most már a vébére is kell. Hát, akkor majd arra is készülök...” – nyilatkozta Németh. Nem lesz egyszerű dolga, hiszen az Izraelben rendezendő junior Eb és az indianapolisi junior vb közé ékelődik a budapesti felnőtt-vb, így rövid időn belül háromszor kell csúcsformába kerülnie. Hab a tortán, hogy az egri 4x200-as gyorsváltó tagjaként is aranyérem került a nyakába – a teljes mezőny második legjobb idejét úszta meg. A két nappal ezelőtti bravúrt követően ismét remekelt Vécsei Réka: a 15 éves miskolci versenyző a 200 m mellet követően a 100 m elsőségét is megszerezte. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.