UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-04-21 09:06

Készen a feladatra

A magyar jégkorong utóbbi évtizedének egyik legjelentősebb alakja, Ladányi Balázs veszi át a Vasas U20-as csapatának az irányítását. A klubban szakmai igazgatóként tevékenykedő, az A-csoportot is megjárt válogatott játékos Székely-Mádai Lászlót váltja a poszton.

Bruckner Vince Távozik posztjáról a Vasas juniorcsapatát (U20) a 2016/17-es szezonban bajnoki ezüstéremig vezető Székely-Mádai László, aki a jövőben a serdülőcsapat mellett dolgozik. A helyét Ladányi Balázs, korábbi válogatott jégkorongozó, a klub szakmai igazgatója veszi át.

Ladányi Balázs boldogan vette át a Vasas U20-as csapatának irányítását. Forrás: vasassc.hu
Ladányi Balázs boldogan vette át a Vasas U20-as csapatának irányítását. Forrás: vasassc.hu
Szuper Levente, a Vasas jégkorong-szakosztályának vezetője a klub honlapjának hangsúlyozta nem az eredményesség miatt történt a váltás: „Lacinak ez volt a negyedik éve a kerettel, és nagyon melós, meghatározó élményekkel és komoly eredményekkel teli időszakot hagy maga után. Mindannyian úgy éreztük, hogy a srácoknak most új impulzusokra, élményekre van szükségük, arra, hogy új kihívásokat fogalmazzanak meg maguknak, másfajta bánásmód mellett készüljenek. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy most jött el az idő, hogy a srácok új stábbal készüljenek tovább.” A korábbi kiváló kapus szerint egykori csapattársa, Ladányi Balázs tökéletesen alkalmas a pozícióra: „Szakmailag abszolút felkészült a feladatra, ő is örült, hogy megkapja ezt a brigádot. Kíváncsian várom, hogyan hozza ki egymásból a maximumot a két fél, Balázs és a srácok, a motiváció szerintem mindkét oldalon meglesz.” Ladányi örömmel vág a munkába, korábban természetesen már látta az együttest, és nagyon jó benyomást tett rá. Nagy sikerként értékeli a bajnoki döntőbe jutást, külön kiemelte a játékosok egész szezonban mutatott igyekezetét. A csapat céljairól a következőket mondta a vasassc.hu-nak: „Bár maximalista vagyok, nem fogom a srácok nyakába rakni azt a terhet, hogy mindenképp bajnoki címet kell szereznünk. Azt kérem tőlük, hogy minden meccsen hozzák ki magukból a maximumot. A játékosok szállították a jó eredményeket az utóbbi években, szeretném, ha folytatnák remek sorozatukat.”