UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-04-24 21:50

Az nem az a kapu

Az utolsó pillanatban elbukott győzelem ellenére pozitívan kezdte a Szlovákia-kupát az U18-as labdarúgó-válogatott, amely már az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre készül.

UP-info Az őszi U19-es Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U18-as labdarúgó-válogatott nyolcadmagával vesz részt a Szlovákia-kupán, amelyen a német Marcus Jahn irányításával 1-1-es döntetlennel kezdett az Egyesült Államok ellen.

Az amerikaiak elleni kezdőcsapat Forrás: mlsz.hu
Az amerikaiak elleni kezdőcsapat Forrás: mlsz.hu
A Jaslovské Bohunicén lejátszott összecsapáson gyors, dinamikus futballal kezdtek az amerikaiak, a félidő első részében nagy helyzetek azonban még egyik kapu előtt sem alakultak ki. A magyar együttes szervezett csapat benyomását keltette, az amerikaiak csak pontrúgásból tudtak némi veszélyt teremteni, mígnem a 29. percben Bévárdi Zsombor jobb oldali beadását Palincsák Martin lőtte kapura, a kipattanót pedig Szabó Levente a hálóba pofozta (1-0). A második félidőben valamivel aktívabbnak mutatkoztak az amerikaiak, ami a támadásokat illeti. A mieink szervezettsége úgy tűnt, győzelmet ér a torna nyitányán, a rendes játékidő utolsó percében a felszabadítani igyekvő Berdó Máté lábáról azonban a magyar kapuba pattant a labda, öngóllal egyenlítettek az amerikaiak, a vége így 1-1 lett. „Elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen nagyszerű játékosokból áll az amerikai csapat. Jól játszottunk, és bizonyítottuk, hogy több van bennünk annál, mint amit a korábbi felkészülési mérkőzéseken mutattunk, és a csapat képes a fejlődésre. Bízom benne, hogy a folytatás is hasonlóan pozitív lesz” – nyilatkozta Marcus Jahn az mlsz.hu-nak. A magyar válogatott legközelebb kedden, a házigazda szlovákok ellen lép pályára.

U18-AS FELKÉSZÜLÉSI TORNA, JASLOVSKÉ BOHUNICE (SZLOVÁKIA) Magyarország–Egyesült Államok 1-1 (1-0) Magyarország: Bese Balázs – Krebsz Máté, Berdó Máté, Kiss Balázs, Kiliti Róbert – Kiss Bence (Lustyik Levente, 72.), Rabatin Richárd – Bévárdi Zsombor, Palincsár Martin (Stoiacovici Dávid, 55.), Bolla Bendegúz – Szabó Levente (Gajda Márkó, 78.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.