UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-04-25 09:11

Junior final four

Először, de a tervek szerint nem utoljára, a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjével párhuzamosan junior BL-viadalt is rendeznek Budapesten. A minél magasabb színvonal érdekében azonban nem a legjobb négy közé kerülő csapatok utánpótlás-együttese, hanem válogatottak alkotják a mezőnyt.

reb Május első hete túlzás nélkül a kézilabdáról szól Budapesten: a hónap első hétvégéjén rendezik meg a női Bajnokok Ligája négyes döntőt, a Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), a Vardar Szkopje (macedón), a CSM Bucuresti (román) és természetesen a Győri Audi ETO részvételével. A házigazda magyarok azonban egyedi ötlettel gazdagították a programot: a hazai szövetség javaslatára a sportág történetében először junior final fourt rendeznek.

hajdu_janos_csehp06
hajdu_janos_csehp06
„Az európai szövetség illetékesei a javaslat hallatára ugrottak egyet örömükben – jegyezte meg Ballai Attila, az MKSZ kommunikációs, PR- és marketingigazgatója. – Nem a felnőtt final fourban résztvevő csapatok utánpótlás-együttese szerepel, hanem válogatottakat hívtunk meg, mert így láttuk biztosítottnak, hogy színvonalas eseményt rendezzünk. Ráadásul, amikor még fennállt a lehetőség, hogy a Győr és a Ferencváros is a négy közé jut, jó üzenetnek tartottuk a válogatott szereplését.” Logikusan a négy klubcsapat országának legjobbjai lépnének pályára Budapesten, csakhogy a románok jelezték, nem kívánnak élni a lehetőséggel, helyettük Norvégia korosztályos érkezik a magyar fővárosba. „A macedónoktól és a montenegróiaktól még várjuk a végleges választ, ám akkor sem esünk kétségbe, ha mégsem jönnének, hiszen Franciaország és Dánia is örömmel vállalná a részvételt” – tette hozzá Ballai. A sorsolást a héten tartják meg, ugyanakkor az már biztos, hogy a két elődöntőt május 5-én, pénteken a Hősök terén rendezik meg. Az egyik mérkőzés délután hatkor, a másik – várhatóan a magyaroké – nyolckor kezdődik, rossz idő esetén pedig az Elek Gyula Aréna lehet a helyszín. Aznap tartják egyébként a magyar kézilabdázás napját, strand-, ovi- és egyetemi kézilabda-bemutatóval. A junior final four döntőjét a „nagyok” elődöntői után, szombaton este nyolckor tartják a Papp László Sportarénában, míg a bronzmeccset vasárnap délelőtt 10.30-tól rendezik meg. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon. mkn

A kézilabdás szuperhét programja Május 3., szerda, Papp László Budapest Sportaréna: 21:00 Fényfestés az Aréna deck-jénél (geomapping) Május 4., csütörtök, Papp László Budapest Sportaréna: 17:30 Magyarország U23–Lengyelország B (férfi válogatott mérkőzés) 20:00 Magyarország-Dánia (férfi Európa-bajnoki selejtező) Jegyvásárlás Május 5., péntek, Velünk kerek a világ - A magyar kézilabdázás napja, Hősök tere (jó idő esetén) 9:30 Strandkézilabda-mérkőzések, Ovi-Sport foglalkozások – középpontban a kézilabda 10:15 egyetemi kézilabda-bemutató - Testnevelési Egyetem-Budapesti Műszaki Egyetem 11:00-13:00 interjúk, autogram-osztás a TIPPMIX EHF FINAL4 sztárjátékosaival 13:30 kézilabda-bemutató a múlt klasszisaival 14:45 egyetemi kézilabda-bemutató - Testnevelési Egyetem-Budapesti Műszaki Egyetem 18:00 Junior FINAL4 1. elődöntő (a magyar, a macedón, a montenegrói és a norvég női junior válogatott mini-tornája) 20:00 Junior FINAL4 2. elődöntő A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát. Május 6., szombat, Papp László Budapest Sportaréna: TIPPMIX EHF FINAL4, elődöntők: 15:15 Buducnost-Győri Audi ETO 17:45 CSM Bucuresti-HC Vardar 20:00 Junior FINAL4 döntő Május 7., vasárnap, Papp László Budapest Sportaréna: 10:30 Junior FINAL4 bronzmérkőzés 15:15 TIPPMIX EHF FINAL4 bronzmérkőzés 17:45 TIPPMIX EHF FINAL4 döntő Jegyek a TIPPMIX EHF FINAL4-ra A jegyek mind a hat szombati és vasárnapi mérkőzésre szólnak.