UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-04-25 21:00

Két meccs, két vereség

Dupla korosztályos válogatottmeccset rendeztek Balatonbogláron: a férfi junior kézisek a Komló, a nők a Debrecen ellen léptek pályára. Bár egyik csapatnak sem termett babér (a fiúk 35-31, a lányok 25-22-es vereséget szenvedtek), a számszerű eredménynél fontosabb, hogy mindkét társaság felnőtt NB I-es alakulat ellen készülhetett a nyári világeseményekre.

reb Nagyjából egy hónappal ezelőtt szerepelt utoljára felnőtt-élvonalbeli csapat ellen a férfi junior-kézilabdaválogatott, akkor a fiúk 36-29-re győztek a Cegléd ellen. Ezúttal a Sport36 Komló várt Gyurka János szövetségi edző alakulatára, amely a nyári U21-es világbajnokságra készül. A szokásos másfél napos összetartást követően léptek pályára a juniorok, akiknek a mérkőzéséről ezúttal a csapat egyik jobbátlövője, Máthé Dominik „különtudósította” honlapunkat.

klujber_katrin_csehp05
klujber_katrin_csehp05
„Jól kezdtük a meccset, rendben volt a védekezésünk, a kapusteljesítmény stabilitást adott nekünk, és lerohanásokból többször is bevettük az ellenfél kapuját – mondja a juniorválogatottba először meghívott jobbátlövő. – Az edzőnk igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, a csere után viszont kicsit visszaestünk, a félidei szünetre egyenlített a Komló. A második játékrészben lendületesen hozták ránk a labdát, sokszor gyors és könnyű gólt szereztek, így nyertek.” A Balatonfüred fiatalja az első harminc percben kapott szerepet, s bár nem lehetett nyertes meccs részese, élvezte, hogy ifjúsági válogatottként az idősebbek között számítottak rá. A férfi-juniorválogatott egy hét múlva, ugyancsak Balatonbogláron a B.Braun Gyöngyös felnőttcsapatát fogadja. A fiúk mérkőzését követően a Hajdu János szövetségi edző dirigálta női juniorválogatott lépett pályára Balatonbogláron. A debreceniek egyébként már hétfőn a Balaton partjára buszoztak, ott készültek a csikócsapat ellen. A vendégek elsősorban a fiatal játékosaikat küldték csatasorba, részben azért is hozhatott nagy, ám kiegyenlített és igen sportszerű küzdelmet a meccs. A már a félidőben is 11-10-re vezető cívisvárosiak végül 25-22-re nyertek. A leánycsapat erőltetett menetben van, holnap (szerdán) a Kispestet fogadja. A junior kézilabda-válogatottak „félig” játszanak az évadban: mindig az élvonalbeli riválisok látogatnak el Balatonboglárra. Nincs visszavágó, és így az eredmények nem befolyásolják a bajnokság sorrendjét. A férfiak korábbi mérkőzéseiről itt, míg a nőkről itt olvashat. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

JUNIORVÁLOGATOTT NB I-ES MÉRKŐZÉSEK, BALATONBOGLÁR Férfi juniorválogatott–Sport36 Komló 31-35 (16-16) Játékvezetők: Paska, Vastag Női juniorválogatott–DVSC-TVP 22-25 (10-11) Játékvezetők: Répás, Sebők.